Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Forlæng din haves høstsæson - så frøene løbende

Der er noget godt ved det kølige forårsvejr. 

Blomsterne på løg, stauder og buske sidder mange flere dage når de ikke bliver brændt af i høj sol og varme.

I urtehaven går det ikke så stærkt, men mon ikke vi nok skal få en god høst som det gamle ordsprog siger: ”Maj kulde gør laderne fulde”.
Mens nye iceberg salat hoveder er på vej, er jeg ved at høste de sidste Letuce der har overvintret. 

Og nu er det tid til at få gang i en ny spiring af salat. 

Jeg lægger frøene i vand i 1-5 dage til rodspiren bryder ud af frøskallen. Herefter sår jeg det i en overdækket bakke i vindueskarmen. Efter yderligere 3 uger er de klar til udplantning, på den måde holder jeg mig med salat hele sæsonen.
Mine ærter vil jeg gerne have når jeg er færdig med sommerferien, så der går endnu en uge inden de bliver sået. Det giver en forskudt høst.
Ærtefrøene blødes op i vand i et døgn, på den måde spirer de meget hurtigt når de bliver sået.
Det samme gælder persillefrø, de skal dog ligge i vandet til rodspiren viser sig. Herefter sås de og vandes godt, hvor efter de er oppe på en uge.
Det er ikke alle frø der tåler at blive blødt op i vand, bønnefrø rådner af det. Men med lidt eksperimenteren med nogle få frø fra posen, finder du hurtigt ud af hvilke urter der spirer hurtigere af det, og hvilke der ikke tåler det.
Ved at planlægge tiden fra ønsket høst og bag ud, kan du de næste måneder skabe grundlaget for dejlige urter fra haven langt ind i efteråret.