Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sådan håndterer du dine barrodsplanter

Vi har skrevet de bedste tips og råd til dig, når du modtager dine barrodsplanter.

Barrodsplanter har helt bare rødder, derfor skal de opbevares, så de ikke bliver udsat for sollys eller vind, da rødderne vil udtørre hurtigt. 

1. Du skal kontrollere, at de leverede planter stemmer overens med det du har bestilt, se den vedlagte følgeseddel. Her skal du være opmærksom på, om planterne er leveret i en lukket pose, for så vil planterne først lukkes ud når de skal i jorden. 

2. Dine barrodsplanter er lidt sarte, derfor skal de opbevares køligt og meget gerne i skyggen. Du kan se denne korte video, som hurtigt fortæller, hvordan du opbevarer dine barrodsplanter.

3. Det er meget vigtigt, at dine planter på intet tidspunkt tørre ud, så derfor er det frem med haveslangen, så du kan holde dem fugtige.

4. Vi anbefaler, at du planter dine barrodsplanter hurtigst muligt. Hvis du ikke har tid til at gribe spaden for at plante samme dag, du modtager dem, så kan de kun holde sig 4 dage i den lukkede pose. 

5. Skulle det ske, at de 4 dage bliver overskredet inden dine planter kommer i jorden, skal du åbne posen for at tilse planterne. Kan du se, at rødderne er tørre, skal du vande dem.

6. Hvis der skulle ske det, at planterne ikke får jord om rødderne inden for 4-6 dage, skal de graves ned i et planteindslag. Se faktaboks om planteindslag.

7. Når du skal igang med at plante, er det vigtigt, at du kun tager ét bundt op af gangen. På den måde mindsker du risikoen for at rødderne tørre ud. Se evt. denne video inden du skal ud at svinge med spaden. 

8. Du skal være lidt forsigtig, når planterne skal pakkes helt ud. Der er mange grene som nemt flettes ind i hinanden. Der er typisk en snor om rødderne og en om grenene.

9. Når alle dine planter er komme i jorden, kan der være nogle overskudsplanter tilovers, disse planter kan bruges til senere efterplantning. Så find et lille hjørne i haven, hvor planterne kan stå i indslag. Se evt. faktaboks.

10. Skulle der under transporten være opstået huller i sækkene/emballagen, kan du lukke dem igen med tape.