Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sådan vælger du den rigtige hæk til din haves jordtype

Nogle gange, så ligger landet sådan, at forholdene det sted, du ønsker at plante, er mere ekstreme end andre. I disse tilfælde, så er det bedre at vælge hæktype efter forholdene i stedet for at tilpasse forholdene til den type af hæk, man ønsker. 

Sådan undersøger du din jordtype

Er du i tvivl om, hvilken jordtype du har i haven? I vores video får du en række gode fif til, hvordan du vurderer din jordtype. Se videoen her

Når du har undersøgt din jordtype, gælder det om at vælge den rigtige hæk. Nedenfor finder du en gennemgang af, hvilke hæktyper, der kan plantes under hvilke forhold. Vil du se hele udvalget af hækplanter? Så tag et kig på vores store hæksortiment her.

Hæk til almindelig jord 

Der findes flere forskellige hæktyper til almindelig jord. Disse tre er dog de mest almindelige- 

Bøg

Liguster

Spiræa


Hæk til tør jord 

Er din jord tør, er det vigtigt at vælge en hæk, der ikke behøver konstant fugtig jord. Disse 4 hæktyper er særlig velegnet til tør jord. 

Sargentsæble

Avnbøg

Taks

Buksbom


Hæk til sandet jord 

Sandet jord indeholder som oftest ikke meget næring til planterne. Derfor er det vigtigt at vælge planter, der naturligt vokser i sand, da de ellers nemt vil kunne dø ud. Disse 4 hæktyper er gode til sandet jord: 

Hvidtjørn

Taks

Røn

Avnbøg


Hæk til våd jord 

Mange hækplanter overlever ikke en våd jord med dårlig dræn. VI har listet 5 planter, der tåler en meget fugtig jord året rundt. 

Fjeldribs

Benved

Purpurpil

Hvid Kornel

Rødel