Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sct. Hans og hækklipning

Det kølige forår har bremset planternes udvikling til stor glæde for os. Jeg mindes ikke mine rhododendron har blomstret så længe før, nyder det hver eneste dag. Og nu er de store prydløg Alium sprunget ud og pryder hvert et bed i haven, måske de også får lov at stå længe med fortsat udsigt til køligt vejr.
Selv træer og buskes tilvækst går langsomt, og det kan vi glæde os over i forhold til hækkene. De er vokset knap så meget som fx sidste år på samme tid.
Selv om det er Sct. Hans så er det ikke derfor vi klipper hækken, nej det er jo fordi det falder sammen med at de netop på denne tid normalt er vokset så meget, at pladsen på fortovet er blevet trang. Måske kan 1. klipning skubbes en uge til omkring 1. juli, med mindre du har en prydhæk der klippes 3-4 gange om året. Den skal klippes nu.
Hvis du hører til dem der bare skal have hækken klippet uden det behøver være pænt, kan du roligt springe videre. Selv ønsker jeg en pænt lige hæk. Og vi snakker helt lige. Her til kan en snor som retningsgiver være et uundværligt stykke værktøj. Sæt snoren så du nemt kan styre hækklipperen efter denne, og hav fokus på klipper og snor mens du klipper. På den måde lader du dig styre af snoren og ikke af det der klippes, og bør få et flot resultat.
Håber du vil nyde det dejlige arbejde klipningen er, og husk at en plæneklipper med opsamler er et fortrinligt stykke værktøj til at samle hækaffald op. Samtidig bliver det fint hakket og kan fordeles som muldforbedring i bedene.
God arbejdslyst