Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sommer, ferie og haven

Grønlandsk sommer hørte jeg en sige, varmt hvor der er sol og læ, ellers hundekoldt.
Det ændrer ikke at den gode sommertid og ferie for de fleste er lige om hjørnet. Og mon ikke vejret bliver rigtig dejligt når endelig ferien er der?
Det hele er vokset godt til nu og det ukrudt der måtte komme er forhåbentligt begrænset, forudsat at der har været holdt rent tidligere. Skulle der komme nyt hen over sommeren gør det ikke den store skade, smider måske lidt frø men det er til at håndtere.
Vigtigere er det at du holder alt nyplantet godt vandet op hen over sommeren. Nok har det regnet en del, men nye planter kræver som regel mere vand end man regner med. Selv planter der blev plantet i 2014 behøver vand. Så skal du på ferie så gennemvand det hele til jorden er mættet, inden du tager af sted. Med lidt held kan planterne klare sig mens du er væk, og så vand når du er tilbage igen. Er der først tørkeskader på planterne, er de op til en hel sæson om at komme sig igen.
Har du krukker i haven har du nok også lavet en aftale om at de bliver vandet, en udtørring kan lave uoprettelig skade.
Hvis du holder af at haven skal stå rigtig flot når du kommer tilbage fra ferien, er der flere ting du kan forberede inden du tager af sted.

Roser i blomst

Med denne metode kan du (næste) selv bestemme hvornår du vil have blomsterne
MED DENNE METODE KAN DU (NÆSTE) SELV BESTEMME HVORNÅR DU VIL HAVE BLOMSTERNE

En af de ting jeg nyder meget er roserne i blomst. Det er også kendt at den første og bedste blomstring netop er her i sommerperioden, ofte mens man er bortrejst. Vil du helst selv have glæde af blomsterne, kan du klippe knopperne af 4 uger inden du er tilbage fra ferien. Det er den tid det ca. tager for de nye skud inden der er nye knopper og blomster (gælder de moderne roser). Ja det lyder måske lidt tosset, men det virker. Klip lige under hele skuddet med knopper, som regel lige over første regulære blad under blomsterknopperne. På billedet ses hvor og hvordan det nye skud kommer fra bladhjørnet, og gør du det rigtigt kan du se frem til en skøn blomstring i perioden efter du er kommet hjem.
Med dette ”skøre” tiltag vil jeg ønske alle en god sommer og masser af gode dage i det skønne sommervejr.