Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Blomsterløg

Forudbestil dine blomsterløg nu - levering forventes ultimo september 2022

I efteråret skal blomsterløgene i jorden, så du til næste år,  kan få et smukt, farverigt blomsterflor i haven. Vi har et stort udvalg af blomsterløg i forskellige farver og former. 

Find blandt andet tulipaner, påskeliljer, krokus, prydløg, liljer og mange andre skønne varianter. 

Har du brug for råd til haven?  Spørg gartneren

Sådan lægger du blomsterløg

Pift græsplanen op med blomstrende forårsløg


Læs mere

Blomsterløg

Madonnalilje

Madonnalilje

Lilium candidum Blomsterløg, Antal pr. pakke, Ca. 1

49,95 kr.
Asiatisk Lilje 'Pink'

Asiatisk Lilje 'Pink'

Lilium asiatic 'Pink' Blomsterløg, Antal pr. pakke, Ca. 2 stk.

29,95 kr.
Orientalsk Lilje 'Dark Red'

Orientalsk Lilje 'Dark Red'

Lilium oriental 'Dark Red' Blomsterløg, Antal pr. pakke, Ca. 2 stk.

29,95 kr.
Asiatisk Lilje 'Black and White'

Asiatisk Lilje 'Black and White'

Lilium asiatic 'Black and White' Blomsterløg, Antal pr. pakke, Ca. 2 stk.

39,95 kr.
Asiatisk Lilje 'Orange'

Asiatisk Lilje 'Orange'

Lilium asiatic 'Orange' Blomsterløg, Antal pr. pakke, Ca. 2 stk.

29,95 kr.
Asiatisk Lilje 'Black'

Asiatisk Lilje 'Black'

Lilium asiatic 'Black' Blomsterløg, Antal pr. pakke, Ca. 2 stk.

29,95 kr.
Asiatisk Lilje 'White'

Asiatisk Lilje 'White'

Lilium asiatic 'White' Blomsterløg, Antal pr. pakke, Ca. 2 stk.

29,95 kr.
Orientalsk Lilje 'Red-White'

Orientalsk Lilje 'Red-White'

Lilium oriental 'Red-White' Blomsterløg, Antal pr. pakke, Ca. 2 stk.

39,95 kr.
Asiatisk Lilje 'Yellow'

Asiatisk Lilje 'Yellow'

Lilium asiatic 'Yellow' Blomsterløg, Antal pr. pakke, Ca. 2 stk.

29,95 kr.
Asiatisk Lilje 'Yellow'

Asiatisk Lilje 'Yellow'

Lilium asiatic 'Yellow' Blomsterløg, Antal pr. pakke, Ca. 2 stk.

29,95 kr.
Vent venligst..

Blomsterløg i haven 

Blomsterløg og knolde ser umiddelbart ikke ud af meget, men når først de kommer i jorden udvikler de sig til smukke, farvestrålende blomster i haven. Hos Plantetorvet.dk har vi et stort udvalg af blomsterløg. Uanset hvilke du vælger, er blomsterløg og knolde en nem og billig måde at få en farvestrålende have på.  
Gå på opdagelse i vores store sortiment. 

Forårsblomstrende og efterårsblomstrende løg og knolde

Blomsterløg og knolde kan inddeles i to grupper: Forårsblomstrende og efterårsblomstrende.
De efterårsblomstrende løg og knolde er eksempelvis dahlia, freesia, gladiolus, liljer, iris m.m. 
Alle disse blomsterløg skal lægges i jorden i foråret for at kunne blomstre om sommeren og efteråret. 

De forårsblomstrende er eksempelvis tulipaner, krokus,  erantis, vintergækker, påskeliljer, hyacinther m.m. Alle disse skal lægges i efteråret, så de kan spire og blomstre i det tidlige forår. 

Lægning af blomsterløg 

Når du skal lægge løg og knolde, er det nemmest blot at fjerne jorden, det sted, de skal placeres - lægge løg og knolde i jorden i den korrekte dybde - og dække til igen. Vil du lægge dine blomsterløg og knolde mellem andre planter kan du med fordel benytte en løglægger.

Vil du gerne lægge små blomsterløg i græsplænen uden at skulle skrælle græstørven af, kan du benytte en greb. Hullerne fra grebens tænder vil således udgøre plantehullet. Dækker man med sand efterfølgende, bevares fugtigheden ovenover løg- og knoldene.

Læggedybde for blomsterløg 

Den korrekte læggedybde er vigtig. Lægges løg og knolde for overfladisk kan de tørre ud eller få frostskader. Kommer de for langt ned, kan det bruge uforholdsmæssigt meget af knoldenes oplagsnæring at nå op i lyset. 

Som tommelfingerregel skal løgene lægges så dybt, at de kan dækkes af et lag jord, der er dobbelt så tykt som løget er højt. 

Biodiversitet og forårsblomstrende blomsterløg

Bier, svirrefluer og humlebier vågner når temperaturen er omkring 6 grader og overvintrende sommerfugle er som regel på vingerne i løbet af februar og de begynder alle straks jagten på pollen og nektar. 

Nektar er en sukkerholdig væske som planter udskiller for at lokke insekterne til og pollen er det proteinrige, gule støv der sidder på støvdragerne og som med insekternes hjælp, bestøver blomsterne. Derfor er det vigtigt at lægge forårsløg som blomstrer tidligt, som f.eks. erantis, krokus, vintergækker, vårefion og skilla. Disse afløses af perlehyacinter, påske- og pinseliljer. Senere lukker tulipanerne sammen med de smukke prydløg forårets blomsterfest.

Placering af blomsterløg og blomsterknolde

De tidligt blomstrende forårsløg kan lægges mellem senere blomstrende stauder, som fx Hosta eller purpursolhat, hvor der ellers ville være en tom plet til sidst i maj. De kan også lægges i håndfuldevis i rosenbedet mellem de enkelte roser, så du får blomster på arealet skønt roserne endnu står som bladløse tornede pinde.

Sent blomstrende kan fylde arealer mellem lavere buske, eller hvor stauder med hvileperiode om sommeren (fx løjtnantshjerter eller Gudeblomst) vil efterlade et “hul” efter endt blomstring. Har du køkkenhave er der også mulighed for at lave en “skærehave” med Dahlia, Gladiolus og Fresia, der lægges når du har høstet de tidligste afgrøder.

I drivhuset kan sartere sentblomstrende give farve og duft helt hen i november.

Sådan forlænger du blomstringsperioden i bedene

Vælger du de rigtige blomsterløg, kan du få en blomstrende have nærmest året rundt -  fra foråret og helt frem til efteråret. I februar starter blomstringen med de fine hvide vintergækker, som i engelsktalende lande poetisk kaldes “The Fair Maids of February” over til de farverige og kække krokus - først de botaniske, siden de storblomstrende. 

Senere på foråret titter duftende hyacinter frem sammen med elegante vibeæg og smukke dorthealiljer. Siden følger tulipanernes knopper og påskeliljers og pinseliljers trompeter. Hefter de kuglerunde hoveder af Allium, som efterfølgende bliver smukke frøstande.

I sommerperioden og efteråret kan du nyde godt af de smukke georginer, gladiolus og liljer, der pryder haven med sine vidunderlig store blomster.