Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Græs & Rullegræs


Turfline mærkninger!

Turfline blandingerne indeholder Quick Action®Derfor spirer de ved lavere jordtemperatur, end normale græstyper. De etablerer sig hurtig og er restistente mod sneskimmel

I SeedBooster®er hvert enkelt græsfrø pakket ind i en skal af gødning med præcis den mængde næring der er nødvendig for spireprocessen.  Nu med Accelerator.

Græsfrø coatet med Accelerator indeholder bl.a. afspændingsmiddel, som gør, at frøet hurtigt absorberer vand og derfor spirer hurtigt. Forsøget viser, at hele 38% flere græsplanter etablerer sig på bare 7 dage. S-maerket_final[1].jpgTurfline®-græsserne er 'S'-mærket. Det betyder, at sorterne er officielt afprøvet gennem 3 år af Scanturf for bl.a. slidstyrke, tørketolerance, skudtæthed og sygdomsresistens. Græstyper der er mest resistente over for syren i hunden tis. Undgå gule pletter på græsplænen.

Du sparer hver fjerde klipning, fordi blandingerne er sammensat af de langsomst voksende græsser, der findes. 


Hjælp til en flot grøn græsplæne !

Flot græsplæneNår du skal i gang med at anlægge ny græsplæne er det meget vigtigt, at du gør nogle overvejelser omkring, jordens kvalitet, de ydre forhold, som skal være med til at afgøre, hvilken græssort du skal vælge mv. Dernæst skal du overveje, hvor hurtigt du skal bruge dit græs. I vores shop kan du finde gode tilbud og billig plænegræs til anlægning. Vi har her samlet en del af den viden du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning, så du får en flot grøn græsplæne til en fornuftig pris. 

Læs mere

Græs & Rullegræs

Turfline® Fairway
Bestseller

Turfline® Fairway

Turfline® Fairway 1 kg., til 60 kvm.

85,96 kr.
Turfline® Den rigtige - Til den almindelig græsplæne
Bestseller

Turfline® Den rigtige - Til den almindelig græsplæne

Turfline® Den rigtige - Til den almindelig græsplæne ½ Kg., Til 25 m2

58,00 kr.
Flere varianter
Turfline® Eco med microkløver
Bestseller

Turfline® Eco med microkløver

Turfline® Eco med microkløver 1 kg., Til 40 m2

102,00 kr.
Turfline® Skygge - Til den meget skyggede have
Bestseller

Turfline® Skygge - Til den meget skyggede have

Turfline® Skygge 1 kg., Til 50 m2

84,95 kr.
Flere varianter
Turfline® SeedBooster

Turfline® SeedBooster

Turfline® SeedBooster 1 kg., Til 60 m2

80,07 kr.
Flere varianter
Promix  (hurtigvoksende standard type)
Bestseller

Promix (hurtigvoksende standard type)

Promix (hurtigvoksende standard type) 15 kg. sække

Fra

849,00 kr.
Promix  (hurtigvoksende standard type)
Bestseller

Promix (hurtigvoksende standard type)

Promix (hurtigvoksende standard type) 15 kg. sække

Fra

849,00 kr.
Vent venligst..

Loading...

Haveinspiration‘s artikler: 

 

Når der skal anlægges nyt plænegræs, er det ekstremt vigtigt for et godt resultat, at alt forarbejdet bliver udført korrekt, så som jordbundsforhold, planeringen, det korrekte græsfrø mv. så der er mange forhold, der skal tages hensyn til. Du kan her læse mere om, hvordan du får mest ud af din nye græsplæne.

Jordbehandling når du skal så græs

Det er vigtigt at være omhyggelig med tilberedningen af jorden inden såning for at opnå en god slidstærk græsplæne. Såvel muld som råjord skal have en passende porøsitet, for at nedbøren kan sive ned i jorden, og så græssets rødder kan vokse uhindret. Grubning og dybdeharvning er ofte nødvendigt. Vækstlaget bør være mindst 20-25 cm. 

Planering af jorden før du sår græs

Græsplænen behøver ikke at være vandret, men den skal være jævn. Er der behov for større terrænreguleringer, bør disse foretages ved planering af råjorden, hvilket betyder, at muldjorden først fjernes og siden læsses tilbage igen, når reguleringen er færdig.

Jordbundsforhold ved græssåning

Græsplæner lykkes bedst, når de anlægges i sandmuldet jord. Lerholdig jord kan med fordel tilføres et lag sand på 10-15 cm. Tilførsel af spagnum er normalt ikke nødvendig. Sand og muld blandes grundigt til et ensartet lag uden jordklumper. Herved kan der opstå bløde pletter eller luftlommer, som fjernes ved at gå med små overlappende skridt over arealet. En havetromle er uanvendelig til dette formål. Jordbehandlingen bør altid foregå i passende tør jord.

Forberedelser til såning af græsfrø

Inden græssåning må arealet finplaneres. Brug en lang planke eller en stige til kontrol af planeringen. Når planeringen er tilfredsstillende, rives arealet, så der forekommer et par cm løs muld. Jordklumper, sten, ukrudt m.v. fjernes.

Såning af græs

Det tilrådes at blande frøene godt igennem inden du skal så. Frøene kan sås med hånden eller med maskine. Frøene deles i to lige store portioner som sås på langs og på tværs af arealet. Sammen med græsfrøene bør der tilføres gødning – gerne en organisk plænegødning, som du bl.a. kan finde her på siden. Frø og gødning dækkes med 5-10 mm jord ved let rivning. Tromling med glat tromle frarådes, men en gittertromle er velegnet.

Kalk din græsplæne

En af bivirkningerne ved sur jord er en øget mængde af mos i plænen. For at undgå sur jord, kan du kalke. Det skal gøres i den årstid, hvor græsset næsten ikke vokser, for at kalken har den bedste virkning (ca. nov-marts). Se produktet her.