Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Spiraea

Få en flot spiræa-hæk i din have 

- nemt og hurtigt at plante!

 

Flot lyserød spiraeahækSpiræa eller spiræa er en flot blomstrende prydbusk, der er velegnet som hæk. 

Den er hårdfør, og særdeles velegnet til det danske klima.

Søger du en nem hæk, der bedst egner sig som uklippet hæk? Så skal du vælge spiraea. Udover at den er nem, er spiraeahækken rigtig flot med dens mange blomster. På billedet ser du sorten 'Little princess'. Du kan også få spiraea i hvid og mørk rosa.

Hvis du ønsker spiraea som prydbusk kan du læse mere her.
Fem hurtige om spiraea:

Spiraea kan bruges både som klippet og uklippet hæk. Den bliver primært brugt som uklippet hæk, da du her opnår en større og flottere blomstring, end ved en klippet hæk. Ønsker du en spireahæk der er klippet, anbefaler vi sorten 'Vanhouttei', der også er kendt som buketspirea. For at få det pæneste resultat, er det en god ide at trimme din spiræahæk. Det skal du gøre i juni/juli.

  • Spirea er løvfældende, og fås med hvide, lyserøde og mørk rosa blomster. De mest brugte og mest kendte er de to hvide sorter 'Vanhouttei' og 'Snowmound'. Blomsterne er små og sidder i skærme. Bladene er små og grønne. Spiræa blomstrer et par måneder af gangen. Alt efter hvilken sort du planter, vil de blomstre i foråret (maj-april) eller hen på sensommeren/efteråret (juli/august/september). Blomstringen vil altid afhænge af forholdene og vejret. 
  • Du kan plante din spireahæk i al slags jord, men den kan ikke tåle at stå på steder med blankt vand (hvis vandet ikke siver ned). Er din jord meget leret eller meget sandet, er det altid en god ide at bruge jordforbedring. Det giver jorden bedre næring, en god struktur, og dine nye spiræahækplanter får den mest optimale start. Spirea skal stå i sol/vandrende skygge. Hvis den står mere skygget kan den blive mindre tæt, og mere tjavset at se på. 
  • Planter du din spireahæk i efteråret, skal du vente med at gøde til det sene forår/start sommer. Før det vil dine spireahækplanter ikke have brug for ekstra næring i jorden. Planter du i foråret (omkring maj), skal du vente med at gøde til året efter. Hvis du gøder dine planter for meget, og giver dem for meget næring, kan du svide planterne, og gøre dem mere modtagelige for for eksempel svampeangreb. Har du brugt jordforbedring ved plantning, nedsætter du behovet for gødning yderligere. 
  • Spiræa er en god insektplante, der blandt andet tiltrækker fluen guldøje (grøn flue). Larverne fra guldøjen bliver brugt som nyttedyr mod bladlus, hvilket kan komme dig og din have til gode. Nyttedyr er en betegnelse for "gode" insekter, der spiser de "dårlige", og dermed skaber en form for balance i din have. 

Hvide sorter af spirea:

 Mørk rosa sorter af spirea:

  • Spiræa 'Anthony Waterer' - halvkugleformet busk, blomstrer i juli-september, til lav uklippet hæk, god på skråninger
  • Spiræa 'Golden Princess' - mellemhøj, primært prydbusk eller bunddække, gulgrønne over i rød/gullige blade
  • Spiræa 'Goldflame' - primært prydbusk, opret voksende, gulgrønne, ovalformede blade med bronzefarvet efterårsløv

 Lyserøde sorter af spirea:

Læs mere

Spiraea

Snedrivebusk 'Grefsheim'
-42%
Bestseller

Snedrivebusk 'Grefsheim'

Spiraea x cinerea 'Grefsheim' Plug + 2 års - 40-60 cm.

Fra

24,95 kr. 42,95 kr.
Flere varianter
Snedrivebusk 'Grefsheim'

Snedrivebusk 'Grefsheim'

Spiraea x cinerea 'Grefsheim' Med klump,- 125-150 cm.

Fra

699,00 kr.
Flere varianter
Snedrivebusk 'Grefsheim'

Snedrivebusk 'Grefsheim'

Spiraea x cinerea 'Grefsheim' Med klump,- 125-150 cm.

Fra

699,00 kr.
Flere varianter
Vent venligst..