Grønt tagGrønt tag med sedum eller græs.

Hvordan skal et grønt tag bygges op.

Når du bygger et grønt tag op, kan det gøres på flere måder. Den mest korrekte og holdbare løsning er at bygge op efter følgende model:

  • Ned mod taget skal der være et drænlag, så vandet kan rende frit. Vi tilbyder en drænmåtte, som kan bruges på stort set alle hældninger. Samtidig er der indbygget en vandressource i drænmåtten. 
  • Efter dræn, hvis man fx bruger småsten eller lign., skal der være en fiberdug eller lignende, som vandet kan trænge gennem, men som holder jord og drænlag adskilt. I den drænmåtte vi tilbyder er dette filter indbygget i måtten. 
  • Vækstlag af en god vandholdende kvalitet, minimum 5 cm. til sedummåtter, eller rullegræs. Hvis man ønsker andre plantetyper på taget skal vækstlaget være tykkere.
  • Sedummåtter eller rullegræs kan nu etablere sig. 

Metode 2
2 lag rullegræs med græsset mod hinanden. Derefter enten sedummåtte eller rullegræs på toppen. Anbefalingen er stadig, at der etableres dræn under de 2 græsruller, der ligger mod hinanden. Græsrullerne er ca. 2,5 cm. hver, så med denne metode får man også 5 cm. vækstlag, som ligger mere stabilt. 


Metode 3
1 lag rullegræs under. Det giver ”kun” et vækstlag på 2,5 cm. og anbefales ikke, da man risikerer udtørring og et dårligt resultat. Ligger huset meget skygget, kan det måske i nogle tilfælde være ok, da fordampningen er mindre. 

Taget skal under alle omstændigheder være vandtæt og af et materiale der ikke ødelægges af rødder. 

Tagjord

Når man skal vælge jord til taget, har man ofte to lidt modstridende interesser. Det skal gerne veje så lidt som muligt pga. tagkonstruktionen, men samtidig være en jord der kan holde på vand og næring. Champost tagjord som du kan bestille på Plantetorvet.dk, har disse evner - der er brugt brændt ler og mange andre elementer, som giver de egenskaber, man ønsker.  <

Sedummåtter

Sedummåtter til bunddække og tagdækning Sedummåtter er en fantastisk måde at slippe for ukrudt og gøre kedelige områder mere spændende.  Stenurt, er een af de mest h&a... Læs mere her »
Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor
60 x 100 cm.,Sedummåtter

Antal

Samlet pris for 1 stk:

Drænmåtte til tagplantning

Drænmåtte til tagplantning Denne 11 mm. Drænmåtte gør det let at etablerer et grønt tag med fx sedummåtte og Champost tagmuld. Denne måtte giver vandet mulighed for at p... Læs mere her »
Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor
110 cm. bredde,Pris pr. meter

Antal

Samlet pris for 1 stk:

Tagjord fra Champost

Kategori: Tagbeplantning » Tagjord
Tagjord fra Champost Denne tagjord er blandet specielt til beplantning på grønne tage. Plantes Sedummåtter eller græs skal der beregnes ca. 5 cm. tagmuld.  Det er altid vigtigt at vandet ka... Læs mere her »
Vælg mellem 2 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor

Antal

Samlet pris for 1 stk: