Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Nematoder mod Snegle ('Nemaslug')

  • OBS - leveres ofte i postkassen.
     
Tilbehør
  • 54,95 kr.
  • 79,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

369,00 kr.

Bemærk dette er en sæsonvare som leveres i perioden fra uge 15 til uge 40

Nemaslug

Nemaslug indeholder nematoder af arten Phasmarhabditis hermaphrodita. Disse nematoder er små gennemsigtige rundorme på ca. ½ mm.'s længde, der kun angriber snegle imodsætning til sneglegift

Nemaslug er specielt velegnet til bekæmpelse af de små grå agersnegle (Deroceras agreste) og netsnegle (Deroceras reticulatum), der er almindeligt udbredt i jord i køkkenhaver og drivhuse.

Effekten af Nemaslug mod dræbersnegle er kun dokumenteret mod de små stadier på under ca. 2 cm., men der er megen omtale i medierne af uofficielle forsøg med effekt mod de større stadier af dræbersnegle (f.eks. ved at dyppe salatblade og agurkeskiver i nematoder og bruge dem som lokkemad). 

Virkemåde
Nematoderne i Nemaslug vandes ud i jorden. Nematoderne er i et bestemt stadie i deres udvikling (kaldet det 'infektivt stadie'), hvor de ikke optager føde, men kun søger efter snegle at inficere. De tiltrækkes blandt andet af sneglenes slim. Lykkes det at finde en snegl, vil nematoderne forsøge at invadere sneglen via et åndehul bag på den udposning ovenpå sneglen kaldet kappen. 

Inde i kappen er der et hulrum og hér frigiver nematoderne nogle bakterier fra deres tarm og begynder deres opformering. Nematoderne udvikles til et voksent stadie som efterfølges af 2 larvestadier - disse stadier kan kun overleve inde i sneglen. Efter 1-3 uger er næringen i sneglen ved at være brugt op og der produceres et stort antal nye 'infektive' stadier, der er klar til at søge ud i jorden og lede efter nye snegle at inficere.

En inficeret snegl stopper fødeoptagelsen efter 4-5 dage. Herefter graver den sig ned i jorden og dør efter 1-3 uger.

Normalt fungerer nematoderne ved jordtemperaturer mellem 5°C og 20°C. Ved 15°C i jorden er effekten optimal.

 

Brugsanvisning

Nematoderne anvendes primært forebyggende. Udendørs anvendes de i perioden April til Oktober. I væksthus kan produktet anvendes hele året.

12 mio. pakningen opløses i ca. 80 liter vand og anvendes til ca. 40 kvm. 30 mio. pakningen opløses i ca. 200 liter vand og anvendes til ca. 100 kvm. Max. tryk for sprøjteudstyr er 5 bar og maskestørrelse er min. 1 mm. 

Det er vigtigt at jorden holdes fugtigt, og at nematodeme ikke udsættes for ultraviolet lys eller udtørring, hverken ved udvandingen eller i ugen lige efter. Normalt beskytter nematoderne plantekulturen i min. 6 uger, derefter kan man ikke være sikker på effekten.

En metode mod dræbersnegle anbefalet af Helge Petersen er at dyppe salatblade og agurkeskiver i nematoder og bruge dem som lokkemad. Dræbersnegle skulle blive inficeret når de spiser lokkemaden og når de dør, ædes de af andre dræbersnegle. På denne måde skulle nematoderne angiveligt blive opformeret i området. 

Nematoder mod snegle leveres indenfor 3-7 arbejdsdage.  


Vi anbefaler også

Handske MaxiDry
Bestseller

Handske MaxiDry

Handske MaxiDry - ¾ belagt strikhandske Str 6

Fra

44,95 kr.
InsektFri Fangstplader

InsektFri Fangstplader

InsektFri Fangstplader Pakke med 7 stk.

79,95 kr.