Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Forårsgrene i blomst på få uger

Nu kan du tage nøgne grene fra haven ind og drive dem frem til en blomstrende forårsbuket, der holder sig fin i flere uger.

Foråret er over os, og i haven er hasselbuskene allerede sprunget ud med lange han-rekler og små røde hunblomster, der ser sjove ud i en lille vase.

Også grene, der i naturen står med små lukkede knopper, kan tages ind og drives tidligt frem i den varme stue. Læg mærke til at grenene har både bladknopper og blomsterknopper. Nogle grene, fx fjeldribs springer først ud med de fineste lysegrønne blade. Andre som mirabel blomstrer først og får blade lidt senere.

Jo tidligere et træ springer ud i naturen, jo nemmere er det at drive knopperne frem, og her i begyndelsen af marts kan du vække de små knopper på de nøgne grene til live i løbet af bare et par uger.

Sådan gør du:

  1. Klip grenene af med en rosensaks, skyl dem i koldt vand fra hanen eller dyp dem i en balje, så de bliver fugtet godt igennem. Det vil hjælpe dem til bedre at klare den tørre indendørs luft.
  2. Fjern de nederste blade og blomster på grenene, så de ikke kommer under vand. Det vil få vandet til at rådne hurtigere, og buketten holder ikke helt så længe.
  3. Væk knopperne ved at sætte grenene i 40-50 grader varmt vand i en vase i 20 min.
  4. Skift til koldt vand i vasen og kom gerne en skefuld sukker i vandet. Det får knopperne hurtigere i gang.
  5. Lad grenene stå lyst, helst i et vindue. Dyp dem i en balje vand eller giv dem et brus, hvis de ser tørre ud, og skift vandet hver anden dag.
  6. Senere på foråret kan du eksperimentere med lærk, hestekastanje, bøg og æble.