Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Guide til bambus

Bambus er én af havens ældste prydplanter. På trods af dens alder, er bambusplanter stadig meget populær, da den er fantastisk til at skabe rum, læ og hyggelige kroge. Du finder et bredt udvalg af sunde bambussorter til haven i vores webshop, hvor du også finder gode tilbud. Men hvis du vil vide, hvordan du skal passe og pleje din bambus plante, kan du læse vores guide her:

Loading...

Plantevejledning

Jordforhold:

Bambus kan plantes i alle typer jord. Det anbefales dog at berige jorden med 20-30% spagnum. Har du en jord med meget ler, kan du vælge at udskifte jorden helt eller delvist på plantestedet, idet bambusplanter foretrækker veldrænet jord og ikke tåler at stå alt for vådt.

Plantning:

Når du har valgt et plantested, gennemgraves jorden i et område på ca. 1 x 1 meter og i 50 cm dybde. Bambus planter skal plantes i samme højde som de står i potten. Efter plantningen er det vigtigt, at jorden gennemvandes grundigt. Planter du bambus i krukker, så husk at vande ofte.

Plantetidspunkt:

Det bedste tidspunkt at plante bambus er i det tidlige forår frem til sidst i maj og igen i august/september. Plantes bambus midt på sommeren er der risiko for at planten ikke overlever.

Dør min bambus?

Den bambus du køber i dag forventes først at dø om 80-100 år, når den igen blomstrer.

Produkterne:

  • 3,5 l. potte med en ca. 1,5-2 år gammel bambus
  • 10 l. potte med en ca. 2-3 år gammel bambus
  • 25 l. potte med en ca. 3-4 år gammel bambus
  • 47 l. potte med en ca. 4-6 år gammel bambus