Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Øresnudebiller

Øresnudebiller laver såkaldte billetklip i Rhododendron. Klippene er kun en indikator for et meget større problem, billens larver, som æder rødderne på bl.a. rhododendron. Læs mere her hvordan du bekæmper øresnudebiller.

Øresnudebiller behandles med Nematoder.
1.maj – 10. juni samt 10. august – 30. september, da midlet kun virker i denne periode

Den mest almindelige art af øresnudebiller er væksthus-snudebillen (Otiorrhyncus sulcatus), men der kan især på udendørs arealer også forekomme en del andre arter.
Som voksen er væksthus-snudebillen 8-10 mm. lang, sort med gule pletter eller gråbrun. Den vandrer rundt om natten og gnaver på forskellige planters blade, så det ligner “billetklip” i bladkanten. Snudebillen lægger mindst 300 æg ved de planter som larven ynder. Billen kan ikke flyve. Det er dog ikke den voksne snudebille, der er problemet, men dens larve, der er hvid med et brunt hoved og op til en cm lang (den har ingen ben).

Larven kan totalt ødelægge rødderne på rhododendron, azalea, jordbær, hortensia, mange løgplanter m.fl. Primær skade er udendørs, men også i væksthuse og udestuer har man problemet

SYMPTOMER

Gnav i bladranden, ofte i form af halvcirkler (“billetklip”, se foto øverst). På rødderne kan barken i rodhalsen være gnavet over, ligesom mindre rødder kan være beskadigede.

Sikkerhed for at det er øresnudebillelarver der er på spil, opnås bedst ved at rode i jorden mellem rødderne og finde larverne, og herefter behandle med nematoder.