Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Poetiske påskeklokker til krukkehaven

En enkel påskeklokke kan opgradere en hel krukkehave, og siden kan den plantes ud i haven som et blankt grønt bunddække. Til næste forår kommer den igen med nye blomster.

Påskeklokke er noget af det smukkeste du kan have i din forårshave, og den har sin storhedstid fra nu af og helt ind i maj. Blomsterne, som kan have mørke årer eller de fineste fregner, findes i et utal af nuancer fra mørkt bordeaux til gammelrosa, pink, pudder, creme og gulgrøn. Nogle er enkelte, andre er dobbelte med en fin blondekrave i midten.

Klokker i krukker

Fordi blomsterne er så smukke, er det oplagt at have dem i en krukke, hvor du kan nyde tegningerne helt tæt på. Påskeklokke blomstrer i flere måneder, og derefter udvikler blomsterne nogle meget flotte frøstande, der stadig ligner blomster, bare med en lidt stivere form. De blanke stedsegrønne blade gør det oplagt at beholde påskeklokken i en krukke, hvor den giver en fin baggrund for sommerens nye blomster. Du kan også plante den ud i haven som et stedsegrønt bunddække, der er smukt hele året og kommer igen med blomster til næste forår.

Vintergrønt og blomstrende bunddække

Påskeklokke trives både i sol, halvskygge og skygge. En plads med sol giver en lidt flottere blomstring, mens et sted med skygge giver større og friskere blade. Planten er robust og trives i almindelig havejord. Den bliver ret stor, så det er nok med ca. 5 planter pr. m2. Efter et par år kan den deles, og blive til dobbelt så mange planter. Påskeklokke kan også så sig selv, bare hold øje med de små nye bladplanter, så du ikke kommer til at luge dem op. Det tager nogle år, før de vokser til og begynder at blomstre, og da du aldrig helt kan vide, hvem der har krydset sig med hvem, er det altid spændende at se, hvordan blomsterne kommer til at se ud.

Påskeklokke bliver 40 cm høj og blomstrer fra februar til april. Den trives fint både i en krukke og i et bed i haven, hvor den vil danne et smukt stedsegrønt dække og komme igen med nye blomster år efter år. Du kan få påskeklokke i mange forskellige nuancer, nogle med markerede årer og andre med de fineste fregner.