Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sådan får du en flot græsplæne med plænedress

Ser din græsplæne lidt træt ud og er græsset lidt trist at kigge på? En omgang Plænedress fra Champost strammer plænen op, gør den grøn, stærk og ensartet og minimerer mængden af mos.

En træt og hullet græsplæne med mos kan på få måneder helt naturligt blive sund, tæt og grøn. Kuren er en omgang topdressing med frisk jord, måske kombineret med en god gødning. 

Champost Plænedress er en findelt og steril blanding af sand, muld og komposteret hestemøg, og en omgang topdress vil med det samme stramme op og give et her-og nu boost til en træt græsplæne. Plænedress har samtidig en jordforbedrende effekt, der også på længere sigt vil få græsset til at trives bedre og mosset til at klare sig dårligere. 

Den komposterede hestemøg vil nemlig frigive næringsstoffer til græsset over en meget lang periode, mulden vil gøre jorden blød og levende og endelig vil indholdet af sand gøre jorden mere let og luftig, så græsrødderne får de bedste muligheder for at udvikle sig og fortrænge mosset.

Sådan bruger du Champost Plænedress

  1. Slå græsplænen på mellemhøj indstilling.
  2. Fordel Plænedress i små bunker rundt omkring på græsplænen. Brug f.eks. en trillebør og en letvægtsskovl.
  3. Riv topdressingen let ud i jorden med en løvrive. Fordi Plænedress er så finkornet, vil den nemt fordele sig mellem de enkelte græsstrå og udfylde de små huller, så plænen bliver jævn og flot.
  4. Ret af med et bræt eller et kosteskaft, og fyld efter hvis der er 'lunker' eller ujævnheder.


Champost Plænedress, 900 liter. Rækker til ca. 200 kvm græsplæne. Find det her.