Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Den miljøvenlige ukrudtsdug, som letter arbejdet i haven

Dæk jorden med en Biocovers ukrudtsdug. Så slipper du for at luge, og dugen vil som en ekstra bonus holde jorden blød, fugtig og dermed mere optimal for mikrolivet.
Læs med her, hvorfor du skal bruge Biocovers i dine bede.


Hvorfor overhovedet bruge en ukrudtsdug?

Naturen er indrettet sådan, at der vokser planter op alle steder, hvor der er bar jord - med mindre du gør en aktiv indsats for at forhindre det. Helt bar jord er sart overfor udtørring og uden planter, er der intet til at holde på jordens næringsstoffer. Derfor vil der hurtigt gro ukrudt op. Lader du ukrudtet gro er udfordringen bare, at det tager lys og næring fra havens øvrige planter. Så det bedste, du kan gøre for din jord, er at plante den til med masser af flotte planter eller på anden måde holde den dækket. Efterårets nedfaldsblade er optimal jorddække, da dette er organisk materiale som jordens mikroliv efterspørger. Men hvem har lyst til brune blade i staudebedet året rundt? Og det er jo heller ikke helt muligt.

Her kommer Biocovers dig til hjælp

Biocovers er et stærkt, bæredygtigt alternativ til syntetiske plastikoverdækninger og kemiske ukrudtsmidler. Den naturbrune dug er fremstillet af 100% nedbrydelige plantefibre, der lader luft og vand trænge uhindret igennem. Dugen forhindrer effektivt ukrudt i at spire frem nedefra, den bevarer fugten i jorden og skaber et ideelt miljø for jordens mikroorganismer. Samtidig nedbrydes den langsomt over 6-7 år og her er bedet sandsynligvis så veletableret at planterne selv dækker jorden tilstrækkeligt.


Effektiv og miljøvenlig ukrudtsbarriere

Biocovers er perfekt både til jordbærbedet og på skråningen med bunddække, hvor det er svært at komme til at luge. Etablerer du et nyt bed med f.eks. prydbuske, kan det også være en god ide at dække med Biocovers. Hvis du ønsker et bunddække af f.eks. efeu og vinca som danner udløbere, er det dog bedre at plante flere planter pr. m2, da det ikke er muligt for planterne at få rødderne gennem ukrudtsdugen og ned i jorden.  
Før du lægger Biocovers er det vigtigt at rense jorden grundigt for al ukrudt. Dugen er nem at arbejde med, da den er let og tynd. Den lægges nemt over det ønskede område, fastgøres med spyd eller pløkker i både kant og midte. Herefter skæres så små huller som muligt i Y-form til hver enkel plante. Det er vigtigt at hullerne er små, så der ikke kommer for lys ned til jorden.
Du kan uden bekymring benytte Biocovers i din køkkenhave, da den udelukkende er fremstillet af plantebaseret materiale og nedbrydes naturligt. 

Har du brug for råd til haven? Spørg gartneren.

Her finder du Biocovers ukrudtsdug.