Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Ukrudtsdugen til den dovne haveejer

Dæk jorden med en biodug. Så slipper du for at luge, og dugen vil som en ekstra bonus holde jordbunden blød, fugtig og levende.

Naturen er indrettet, så der vokser planter op alle steder, hvor der er bar jord. Med mindre altså, at du gør en aktiv indsats for at forhindre det. Lidt et-årigt ukrudt som fuglegræs er faktisk bedre end helt bar jord, fordi det beskytter for udtørring og udvanding af næringsstoffer. Udfordringen med ukrudt er bare, at det tager lys og næring fra havens øvrige planter.

Et smukt og naturligt jordække

Det bedste, du kan gøre for din jord, er at plante den til eller på anden måde holde den dækket. Ukrudtsdugen Biocovers er et smukt og bæredygtigt alternativ til syntetiske plastikoverdækninger og pesticider. Den bløde jordbrune biodug er fremstillet af 100% nedbrydelige plantefibre, der lader luft og vand trænge uhindret igennem til jordoverfladen. Dugen forhindrer effektivt alt ukrudt i at spire frem, den er nem at arbejde med, bevarer jorden blød og fugtig, skaber et ideelt liv for jordens mikroorganismer og nedbrydes langsomt og pænt med en jordforbedrende effekt.

Effektiv ukrudtsbarriere ved nyplantning

Biocovers er perfekt både til jordbærbedet og under et nyplantet træ, evt. med et dække af træflis eller kakaoskaller. Den kan også bruges som ukrudtsbarriere, når du planter i et bed, der er groet lidt til i skvalderkål eller anden form for ukrudt. Grav et ekstra bredt plantehul og beklæd hullet med Biocovers. Plant din plante, fyld op med ren jord, evt. med lidt jordforbedring eller plantemuld, og vand godt. Dugen vil nu fungere som en barriere, der forhindrer ukrudtet i at nå ind til den nyplantede plante. Efter 3-4 år vil dugen være naturligt nedbrudt, og planten vil forhåbentligt for længst have etableret sig med et stærkt rodnet.

Ukrudtsdug Biocovers. 100% nedbrydeligt i mat mørkebrun naturfiber. Bredde 2 meter.

- Karina Demuth