Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Tagbeplantning

Få et smukt frodigt tag med tagbeplantning. Find sedummåtter, rullegræs samt alt du behøver til plantningen af taget. Har du brug for råd til haven?  Spørg gartneren

Læs mere

Tagbeplantning

Sedummåtter
Bestseller

Sedummåtter

Sedummåtter Sedummåtter 60 x 195 cm.

Fra

249,00 kr.
Drænmåtte til tagplantning (20mm)
Bestseller

Drænmåtte til tagplantning (20mm)

Drænmåtte model 20R 105 cm bredde, Pris pr meter

159,00 kr.
Drænmåtte til tagplantning (20mm)
Bestseller

Drænmåtte til tagplantning (20mm)

Drænmåtte model 20R 105 cm bredde, Pris pr meter

159,00 kr.
Vent venligst..

Grønt tag med sedum eller græs.

Når du bygger et grønt tag op, kan det gøres på flere måder. Den mest korrekte og holdbare løsning er at bygge op efter følgende model:

  • Ned mod taget skal der være et drænlag, så vandet kan rende frit. Vi tilbyder en drænmåtte, som kan bruges på stort set alle hældninger. Samtidig er der indbygget en vandressource i drænmåtten. 
  • Efter dræn, hvis man fx bruger småsten eller lign., skal der være en fiberdug eller lignende, som vandet kan trænge gennem, men som holder jord og drænlag adskilt. I den drænmåtte vi tilbyder er dette filter indbygget i måtten. 
  • Vækstlag af en god vandholdende kvalitet, minimum 5 cm. til sedummåtter, eller rullegræs. Hvis man ønsker andre plantetyper på taget skal vækstlaget være tykkere.
  • Sedummåtter eller rullegræs kan nu etablere sig. 

Metode 2

Grønt tag

2 lag rullegræs med græsset mod hinanden. Derefter enten sedummåtte eller rullegræs på toppen. Anbefalingen er stadig, at der etableres dræn under de 2 græsruller, der ligger mod hinanden. Græsrullerne er ca. 2,5 cm. hver, så med denne metode får man også 5 cm. vækstlag, som ligger mere stabilt. 


Metode 3
1 lag rullegræs under. Det giver ”kun” et vækstlag på 2,5 cm. og anbefales ikke, da man risikerer udtørring og et dårligt resultat. Ligger huset meget skygget, kan det måske i nogle tilfælde være ok, da fordampningen er mindre. 

Taget skal under alle omstændigheder være vandtæt og af et materiale der ikke ødelægges af rødder. 

Tagjord

Når man skal vælge jord til taget, har man ofte to lidt modstridende interesser. Det skal gerne veje så lidt som muligt pga. tagkonstruktionen, men samtidig være en jord der kan holde på vand og næring. Champost tagjord som du kan bestille på Plantetorvet.dk, har disse evner - der er brugt brændt ler og mange andre elementer, som giver de egenskaber, man ønsker.