Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Juletræer

Juletræer

Ingen resultater matcher din forespørgsel
Vent venligst..

Køb dit juletræ med levering lige til døren

Et smukt forgrenet og symmetrisk juletræ kræver lidt ekstra omhu, men det er hele umagen værd. Hvis du vælger et træ i potte, kan det genbruges i vinterens krukkehave. 

Ideen med at tage et træ indenfor og pynte det til jul, kommer fra Tyskland, og i 1949 da Peter Faber skrev julesangen ’Højt fra træets grønne top’, var juletræet stadig noget meget specielt og ekstravagant, som man kun så på herregårde og hos rige mennesker. Først i starten af 1900 blev det mere almindeligt.

Det 'rigtige' gammeldags juletræ er en rødgran Picea abies. Det er et fint og klassisk træ med tynde mørkegrønne nåle, men efter nogle dage inde i den varme stue begynder det at dysse. Derfor vælger mange i dag Nordmannsgran Abies Nordmanniana, der er mere holdbar og har flade nåle, der ikke stikker.

Loading...

Hold juletræet frisk og grønt

Et fældet juletræ skal behandles på samme måde som en buket blomster. I hvert fald hvis du vil have det til at holde så længe som muligt. Lad træet stå og sunde sig udenfor i et par dage, inden det skal ind i den varme stue. Sæt det i en spand vand, eller læg det ned i det fugtige græs.

Når træet kommer indenfor, så hold det lidt væk fra brændeovnen og radiatoren. Vælg en juletræsfod, der fungerer på samme måde som en vase, så træet kan trække vand og hæld nyt vand på hver dag. Det vil holde træet saftigt og grønt ekstra længe og samtidig mindske brandfaren, der især er aktuel, hvis du tænder træet med levende lys efter det har stået inde i nogle dage. 

Genbrug træet i krukkehaven

Et træ, der vokser i potte, kan godt tåle at komme ind i stuen som juletræ, og bagefter kan det sættes ud i haven igen. Det er bedst, hvis træet bare er inde en enkelt aften, da den varme og tørre luft kan gøre skade på grenene. Husk at vande pottejorden godt, og sprøjt gerne træet over med vand, når du sætter det ud igen, så nålene kan få noget af deres fordampede fugt tilbage.

De pottede juletræer fra Plantetorvet.dk er produceret specielt som juletræer. De egner sig fint til at blive plantet ud i en krukke, hvor de vil skabe liv og rygrad i krukkehaven hele vinteren. Men hvis formålet er et få et træ, der etablerer sig godt i haven, skal du hellere vælge en anden type træ med et kraftigere rodnet. 

Et smukt juletræ leveret lige til døren

Fra grankoglens frø bliver sået, til man har et juletræ i mandshøjde, går der 8-10 år, og undervejs bliver træet passet og beskåret, så det udvikler en flot og åben grenvækst og en smuk og harmonisk symmetri. Årets juletræer fra Plantetorvet.dk er alle produceret i Danmark og udvalgt omhyggeligt for at sikre, at de har den helt rigtige form, farve, kvalitet og højde. Kun det bedste er nemlig godt nok, når vi skal sende træer ubeset. Træet bliver leveret direkte til døren på din adresse i et net, så grenene ikke bliver beskadiget. 

Sidste dag for bestilling af juletræ online er onsdag  d. 19 december.