Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Haveplan

'Haveplanen' er til dig,

 • der skal have omlagt din have,
 • der er flyttet ind i et nybyggeri
 • som generelt mangler inspiration til haven
 • Læs mere om haveplan længere nede på siden

Levering aftales individuelt med udgangspunkt i omfanget af opgaven og dit behov.

Angiv antal

Samlet pris

4.999,00 kr.

Få en skræddersyet haveplan

En haveplan giver ro og overblik og gør haven smuk og nem at passe. Du kan få hjælp af en professionel havedesigner, og det behøver ikke at koste alverden.

En god haveplan hjælper dig til at indrette din have, så du får mest mulig glæde ud af den, og får brugt de forskellige hjørner optimalt. Haveplanen er også dit pejlemærke, når det gælder valget af nye planter. Med en liste over nemme og robuste planter, der udvikler sig flot over tid, kan du få en have, hvor der er blomster eller andet at se på hele året. Særlig flot er det med en god baggrund af bladplanter, der giver struktur og substans, og som binder det hele harmonisk sammen.

Du kan tegne din haveplan selv, læs videre her hvordan du kommer i gang med din egen haveplan . Du kan også få hjælp af en professionel, og her er Plantetorvets gartner og havedesigner Maria Overgaard et godt bud på en inspirerende og plantekyndig rådgiver, der ikke koster alverden.

Styr på linjerne og planterne

- Når jeg skal tegne en have, begynder jeg altid med de overordnede linjer og konkrete udfordringer, der skal løses, fortæller Maria.

- Mange haver mangler fx en rygrad af gode solide planter, der skærmer af, giver læ, lukker af mod naboen og skaber nogle gode rum. Her kan en gruppe rigtigt anbragte buske eller hækplanter virkelig gøre en forskel og forholdsvis enkelt opgradere hele havens udtryk og øge dens brugsværdi markant.

Når rammerne er på plads, tager vi fat på bedplanen. Mange haveejere har en have med planter, der er købt spontant, fordi de blomstrede på købstidspunktet, og herefter er de så sat på det sted, hvor der nu engang var plads. Det giver nemt et lidt rodet udtryk, og en have, der er tidskrævende at passe, fordi planterne udvikler sig uens. Det er heller ikke sikkert, at de forskellige planter trives optimalt på deres voksested, og så er ukrudtet klar til lynhurtigt at tage over. Her kan en planteplan forvandle det rodede og uoverskuelige til en have, hvor blomsterne smukt afløser hinanden og hvor det hele hænger sammen og er nemt at holde.

Plads til personlige ønsker

Som gartner og havedesigner går jeg rigtig meget op i, at en have skal passe præcis til dem, der skal bruge den. Derfor begynder jeg altid et samarbejde med en mail med uddybende spørgsmål. Ud fra det tager jeg en snak på telefonen om de fysiske og praktiske forhold og om hvad min kunde drømmer om, at haven skal kunne. Nogle har allerede en række ønsker til, at haven fx skal være kattevenlig, at der skal være plads til bold eller masser af spiselige planter. Andre er helt åbne, og har bare brug for nogle ideer og et frisk øje på mulighederne. 

Interviewet og en fremsendt tegning over den eksisterende have er mit afsæt for den første skitse til den nye haveplan, og når planen er justeret og godkendt, tegner jeg den op med planter og udarbejder en planteliste. På den måde undgår man en masse fejlkøb, og som en ekstra service giver vi 10% rabat på efterfølgende køb af planter fra listen. Hvis der dukker spørgsmål op undervejs i den videre proces, kan man altid ringe, og da jeg på forhånd kender haven, er det ekstra nemt at rådgive så det hele fungerer perfekt.

Praktik når haveplanen udarbejdes. 

Efter bestillingen vil du modtage en bekræftelse, samt en mail med spørgsmål som vedrører jeres ønsker til haveplanen. Særlige planteønsker, særlige fokuspunkter og ting som der skal tages forbehold for mm. noteres ned og sendes retur. Jo mere uddybende denne mail er, desto nemmere er det at tilpasse planen til netop jeres specifikke ønsker og behov. Du vil ligeledes modtage et opkald fra vores havearkitekt, så I kan aftale nærmere.

Med i prisen får du samtidig gratis haverådgivning, vedrørende plantning pasning og pleje af din nye have. Sparringen vil foregå pr. telefon og mail.

Ønsker du en udførlig plejeplan, kan pris på denne aftales. Plejeplanen indeholder en oversigt over havens planter, samt tidspunkter for beskæring, gødskning, blomstring etc.

Vi giver 10% rabat på de planter, du efterfølgende køber til haveplanen, såfremt at planterne kan leveres af 1-2 omgange. 

Vi bestræber os altid på at nå til enighed om haveplanen. Det kan være svært at forestille sig hvordan haven skal se ud og ofte vil det være nødvendigt at tilpasse planen lidt af gangen. Prisen inkluderer derfor 2-3 større tilrettelser af haven, så den kan blive tilpasset lige præcis dine ønsker.

Vi understreger, at vi kun tilbyder haveplaner. Skal der regnes fald, skal der bestemmes belægningstype eller skal der installeres vand, eksempelvis vandsten, spejlbassiner, havedamme og lignende, sætter vi gerne plads af på haveplanen til dette, men fokus vil udelukkende ligge på havedesignet og planterne og ikke på eksempelvis type af belægning. Derfor vil priser til belægninger og lignende heller ikke være en del af tilbuddet.

I højsæsonen (forår og efterår) kan der forekomme travlhed, bestil derfor gerne din haveplan i god tid.

Ved fortrydelse af købet, bliver de timer der er brugt på haveplanen modregnet det refunderet beløb.

Få lavet din haveplan hos Plantetorvet.dk

Så let er det.

 1. Du bestiller en haveplan
 2. Du modtager og besvarer vores spørgsmål
 3. Vi laver første udkast af haveplanen - både som plantegning og som 3D tegning præcis af din have
 4. Når du er tilfreds med planen, laver vi et tilbud på planterne, og trækker først der pengene for selve haveplanen

Det er helt frivilligt, om du herefter ønsker at gøre brug af vores tilbud på planterne. Men vi håber naturligvis, at det er os, der skal levere planter til din haveplan, så vi får lov til at følge hele projektet.

Vil du vide mere, kan du trykke på linket.

{{READMORE}}

Haveplanen er professionelt udført af vores dygtige gartnere. 

Haveplan, plantegning
Grundtegning af huset og haven
3D haveplan, nyplantet
3D haveplan, nyplantet

Planen indeholder…

 • En grundtegning over hus og have, hvorpå placeringen af de enkelte planter er vist
 • 3D billeder af haven
 • Haven over tid
 • Udførlig liste over hvilke planter og jorde der skal bruges, med prisoverslag

Plantegning som illustrerer hvor meget planterne fylder henholdsvis ved plantning og efter 10, 20 og 30 år.
Ved at kunne følge planternes forventede vækst og udvikling, giver det et fuldt overblik over eksempelvis, hvor meget plads planterne vil komme til at fylde.
Planen behøver ikke at være over hele haven, men kan sagtens bare være et bed eller en del af haven, som trænger til opfriskning eller forandring.
Det kan være forhaven, nyt bed i baghaven eller omlægning af hele haven.

Vi giver 10% rabat på de planter, du efterfølgende køber til haveplanen.

Er du på bar bund, kan vi hjælpe med inspirationen! Det kan for eksempel være frugthaven eller insekthaven. Du finder vores eksempler på temaer længere nede i teksten.

Sådan gør du! 

For at gøre dit job lettere, har vi udarbejdet en række spørgsmål, som du skal svare på. Sammen med svarene til disse, vil vi meget 
gerne have billeder af haven eller det område, som der skal laves en plan til, samt en plantegning over grunden. 
På plantegningen skal nord være markeret med en pil, ligesom at blivende bede, stier, hegn, træer og buske mm. markeres op, så der kan tages forbehold for disse i haveplanen.
Sidstnævnte er vigtig.
Har du ikke en plantegning over dit hus og grund, kan du kontakte Teknisk Forvaltning. De har plantegninger over de fleste huse. Ofte kan disse hentes gratis.
 

Vi skal bruge:
-    Billeder af huset og haven

Udvikling af haven efter 10 år
Udvikling af haven efter 10 år

-    Plantegning over grund hvorpå der er registreret:

 • Nordpil
 • Hus
 • Eventuelle skure, garager, drivhus mm.
 • Blivende stier, bede, træer buske mm.
 • Faskiner, brønde mm.

-    Dine svar fra den tilsendte mail – gerne uddybende.

Haveplanen!

Haveplanen udarbejdes på baggrund af svar på spørgsmål, som vil blive tilsendt på mail efter bestilling af haveplanen. Sparring vil også foregå pr. mail. Ved at have en god dialog og vedvarende kontakt sikres det, at planen bliver lavet, som du ønsker det.

Udvikling af haven efter 30 år
Udvikling af haven efter 30 år

Spørgsmålene, som planen udarbejdes efter, bygger på informationer om din have, herunder faktuelle ting som størrelse på haven og jordtype, men de vil også komme ind på jeres personlige ønsker til haven. 
Disse spørgsmål er med til, at vi kan udarbejde din helt egen personlige haveplan, som opfylder dine ønsker og behov til en lækker have – ingen standard løsninger her!
For at give lidt inspiration til temaer eller stilarter, har vi nedenfor udarbejdet nogle eksempler. Vi understreger, at eksemplerne kun er til for at give inspiration og ikke er noget, som man skal føle sig bundet af.
Ønskes der noget andet eller en kombination af flere af eksemplerne, så laver vi haveplanen derefter.

Eksempler på temaer:

Haveplanen vil også komme med en nummereret liste over planterne, samt prisoversigt hertil. 
Efter bestillingen vil du modtage en bekræftelse, samt en mail med spørgsmål som vedrører jeres ønsker til haveplanen. Særlige planteønsker, særlige fokuspunkter og ting som der skal tages forbehold for mm., noteres alt sammen ned og mailen sendes retur. Jo mere uddybende denne mail er, jo nemmere er det at tilpasse planen til netop jeres specifikke ønsker og behov.

Vi understreger, at vi kun tilbyder haveplaner. Skal der regnes fald, skal der bestemmes belægningstype eller skal der installeres vand, eksempelvis vandsten, spejlbassiner, havedamme og lignende, sætter vi gerne plads af på haveplanen til dette, men fokus vil udelukkende ligge på havedesignet og planterne og ikke på eksempelvis type af belægning. Derfor vil priser til belægninger og lignende heller ikke være en del af tilbuddet.

Video