Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Oliven

Olea europaea

Angiv antal

Samlet pris

6.199,00 kr.

Placering:
Lyst, helst fuld sol. Køligt undgå at stille dem for tæt på radiator.
I løbet af sommeren er der det muligt at stille planten på terrassen udenfor. Når temperaturerne falder til under 10 grader bør planten flyttes indenfor.

Vanding/Gødning:
Tåler en del tørke. Planterne må ikke tørre helt ud. Især under frugtsætning er det vigtig, at holde planten jævn fugtig, ellers taber planten frugterne. Oliven gødes under vækstperioden fra slutningen af marts til oktober måned. Som gødning bruges en almindelig NPK gødning. Flydende blomstergødning er også fint.
Planten vandes moderat til lidt i vinterhalvåret.
For meget vanding medfører bladfald.

Vinteropbevaring:
Oliven placeres lys og køligt ved ca. 3 til 10 grader C.

Generelt:
Oliven er stedsegrøn. Bladene skiftes i løbet af ca. 3 års rytme. I det øjeblik planten flyttes indenfor er det muligt at planten smider blade, på grund af ændring af luftfugtigheden. Man behøver ikke at være bekymret, idet det er en form af plantens selvforsvar, som nedsætter fordampningen. Der dannes nye blade, som så er tilpasset indendørs klima.

Bladfarve Grøn, Grå
Blomsterfarve Creme
Blomstring Forår
Jordbund Middel
Lysforhold Fuld sol
Duft Nej

Middelhavs- og krukkeplanter til terrasse og altan

Flotte træer og planter til terrassen og altanen

middelhavsplanter på terrasse og altan

Middelhavsplanter er planter, som ikke kan klare det danske klima, men som giver altanen eller terrassen ekstra liv på de varme sommerdage, og som kan minde os om turen sydpå. 

Disse altanplanter og terrasseplanter egner sig ikke til at stå ude om vinteren, da en middelhavsplante skal opbevares frostfrit, lyst og men gerne køligt. Derfor er de nogle gode planter at have i krukker, så de er lette at flytte rundt med, når årstiden skifter.

De fleste middelhavstræer er egnede til at placeres i en krukke i udestue eller drivhus. Ellers holder disse træer som sagt af at stå på en terrasse eller altan i de varmeste måneder.