Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Kalamondin træ med frugt

Citrus Calamondin

  • Små, hvide blomster med skøn duft
  • Dekorative og syrlige frugter i efteråret
  • Stedsegrønne blade, som giver et livligt grønt skær hele året

Angiv antal

Samlet pris

399,00 kr.

Kalamondin træ med frugt

Vækst:
Citrus Calamondin er en charmerende tilføjelse til enhver have eller terrasse, hvor der ønskes et eksotisk udseende og stemning. Kalamondin træet er ikke kun værdsat for dens duftende, hvide blomster og dekorative, saftige frugter, men også for sin evne til at bringe en tropisk stemning til hjemmet eller haven.

Træet er udsprunget fra Filippinerne, hvor dette medlem af citrus-familien, tilbyder en unik kombination af æstetisk appel og praktisk anvendelse, i form af dens blomster og frugter. Kalamondin træets moderate vækst, gør den også til en nem, vedligeholdelses plante, da den ikke kræver beskæring, med mindre højst nødvendigt.

Højde:
Kalamondin træet bliver normalt ikke mere end 150-200 cm, da opstammede træer kun vokser med kronen og ikke stammen.

Løv:
Citrus calamondin har stedsegrønne blade, som giver et livligt grønt skær hele året rundt.
Træets løv er ovalformede og mørkegrønne, med en opret, senere bred, vækstform.
Træet er perfekt til at skabe en eksotisk stemning både inde og ude, uanset årstid.

Bark:
Kalamondin træet har glat, gråbrunt brak, som senere bliver ru og mørkebrunt.
Selve stammen er opstammet til at være 100 cm højt, og derfor bliver stammen normalt ikke højere end det, hvilket gør træt ideel til krukker.

Blomst & frugt:
April-maj. Små, hvide blomster pryder træet krone, og bringer en dejlig duft med sig.
Blomsterne efterfølges af først grønne, dekorative frugter, der ved modning i efteråret bliver orange calamondiner.
Calamondinerne har en syrlig, citrusagtig smag.

Vækstforhold:
Middelhavsplanter stammer naturligt fra middelhavsområdet, hvor temperaturen og solstyrken er noget anderledes end det vi kender i Danmark, planterne er nemlig vant til varme himmelstrøg, hvorfor det er vigtigt at middelhavsplanterne bliver placeret et sted hvor de får rigeligt med sol og varme.
Vælg også gerne et sted uden for meget vind, da træets grene og løv kan tage skade af for hårde vindstød.

De dekorative, eksotiske planter kræver samtidig en særlig, eksotisk jord, for at kunne trives optimalt. Derfor anbefaler vi Champost's eksotiske jord, når du skal udplante dine middelhavsplanter i bedet eller i krukkerne. Den eksotiske jord, sørger for at middelhavsplanternes rødder får rigelig af luft, samtidig med at træet får den næring som den skal bruge.

Da de eksotiske planter fra middelhavsområdet er vant til højere temperaturer, end dem vi har herhjemme i Danmark, er det vigtigt at finde et varmt opbevaringssted om vinteren, som fx. en varm garage. et frostfrit drivhus eller indendørs i stuen. Middelhavsplanterne vil tage skade, når temperaturen begynder at nærme sig frysepunktet, og det er derfor vigtigt at handle hurtigt. Dog skal man være opmærksom på at det kan chokere planten at gå fra 5oC i haven, til 20oC i stuen, hvilket kan resulterer i at bladene falder af. Det kan derfor være en fordel at omplacere de eksotiske planter til varmere steder, inden det bliver for koldt, således temperaturchokket formindskes mest muligt.

Det er vigtigt at middelhavsplanterne placeres lyst og varmt henover vinteren, og vandes sparsomt indtil de kan rykkes udenfor igen i april-maj, hvor de gradvist kan vænne sig til den varme forårssol.

Plantning:
Du kan med fordel plante din palme i eksotisk jord i en rumlig krukke, hvor træets rødder kan have nok plads til at trives godt. Middelhavsplanter skal vandes jævnligt, og må helst ikke udsættes for udtørring. Dog er det samtidig også vigtigt, at de aldrig står og sopper i vand. Vi anbefaler at vande middelhavstræet med kalkfri vand eller regnvand.

For at opnå den optimale trivsel, samt at fremme den nye vækst hos citrustræet, er det nødvendigt at gøde din plante, ca. én gang hver anden uge, men en flydende gødning.

Det anbefales af hensyn til etablering på voksestedet, at give træerne en korrekt opbinding i de første to sæsoner.

Øvrige oplysninger:
Selvom Kalamondin træet normalt dyrkes for dets dekorative appel, er det også værd at nævne, at Citrus Calamindin faktisk er en hybrid af Citrofortunella microcarpa, hvilket giver træet en unik robusthed i forhold til andre citrusplanter.

Bladfarve Mørkegrønne
Blomsterfarve Hvid
Efterårsfarve Grøn
Blomstring Apr, Maj
Bladtype Stedsegrøn
Lysforhold Fuld sol
Vindforhold Nej
Vækst Moderat
Bivenlig Ja
Højde 1.5 m.
Duft Ja
Anvendelse Haver, Terasse, Krukker
Modning Sep, Okt
Vækstform Bredkronet
Frugt/bær Ja
Placering Sol

Middelhavs- og krukkeplanter til terrasse og altan

Flotte træer og planter til terrassen og altanen

middelhavsplanter på terrasse og altan

Middelhavsplanter er planter, som ikke kan klare det danske klima, men som giver altanen eller terrassen ekstra liv på de varme sommerdage, og som kan minde os om turen sydpå. 

Disse altanplanter og terrasseplanter egner sig ikke til at stå ude om vinteren, da en middelhavsplante skal opbevares frostfrit, lyst og men gerne køligt. Derfor er de nogle gode planter at have i krukker, så de er lette at flytte rundt med, når årstiden skifter.

De fleste middelhavstræer er egnede til at placeres i en krukke i udestue eller drivhus. Ellers holder disse træer som sagt af at stå på en terrasse eller altan i de varmeste måneder.