Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Kumquat med frugt

Citrus kumquat

  • Dekorative, små, hvide blomster med en skøn duft
  • Aflange, smalle, mørkegrønne blade, hele året rundt
  • Dekorative, dejlig søde og syrlige frugter

Angiv antal

Samlet pris

399,00 kr.

Kumquat med frugt

Vækst:
Citrus Kumquat er en charmerende lille citrusplante, som er ideel til dem, der ønsker at tilføje et eksotisk pift til deres hus eller have. Træet er med sin kompakte størrelse og stedsegrønne løv, en af de mest populære middelhavsplanter til indendørs og udendørs brug.

Kumquattræet er kendt for sin evne til at bære frugt, som er både dekorativt og spiselig, med en dejlig sød og syrlig smag.
Træet har en moderat og kompakt vækst.

Højde:
Kumquattræet bliver ikke meget højere end den opstammede stammes højde, da det kun er kronen der vokser efterfølgende.
Træet kan dog stadig blive op til 200 cm højt, under de danske vejrforhold.

Løv:
Kumquattræet er en stedsegrøn plante, der beholder sit livlige, grønne løv, hele året rundt.
Træets blade er aflange, smalle og mørkegrønne med en hængende vækstform.

Bark:
Træets bark er gråbrunt og glat i de første 5-10 år af træet levetid, og bliver derefter mere mørk og ru i teksturen.
Træets stamme bliver ikke højere end den opstammede højde, dog vokser kronen stadig.

Blomst & frugt:
April-maj. Dekorative, små, hvide blomster med en dejlig duft.
Blomsterne efterfølges af dekorative, orange frugter om sommeren, som modner i efteråret, og tilføjer et farverigt element til omgivelserne.

For at sikre frugtsætningen, skal træet stå ude, ellers kan bier og andre bestøvningsinsekter ikke bestøve træets blomster.

Vækstforhold:
Middelhavsplanter kommer naturligt fra et område ved middelhavet, hvor temperaturerne og solstyrken er noget anderledes end det vi har i Danmark. Planterne er vant til varme himmelstrøg, hvorfor det er vigtigt at placere dem et sted i haven eller på terrassen, hvor de kan få rigeligt med sol og varme.
Find også gerne et sted med læ, da middelhavsplanterne kan tage skade af for voldsomme vindstød.

De eksotiske planter kræver typisk en særlig jord, da den de er vant til fra middelhavet, har en del ler og næring, samt er luftig, så deres rødder får rigeligt med luft. Derfor anbefaler vi at anvende eksotisk jord, uanset om du planter i krukke eller bed.
Ved plantning i krukker, anbefaler vi ligeledes at plante i en mørk farvet krukke, således den kan suge solens varme til sig, og jorden kan blive opvarmet naturligt igennem krukken.

Planter fra middelhavsområdet er vant til højere temperaturer, og det er derfor meget vigtigt at finde et varmt opbevaringssted til vinterhalvåret, som fx. en varm garage, et frostfrit drivhus eller indendørs i stuen.

Når temperaturen nærmer sig frysepunktet, vil middelhavsplanterne tage skade af at være udenfor, og det er derfor vigtigt at de bliver flyttet inden. Det kan dog chokere planten at gå fra de 5oC udenfor til de 20oC i stuen, som kan resultere i at bladene falder af. For at undgå dette, er det en god ide at omplacere planterne til de varmere steder inden det bliver for koldt, således temperaturchokket ikke er ligeså voldsomt.

Middelhavsplanterne skal placeres lyst og varmt henover vinteren, og skal vandes sparsomt indtil de kan rykkes ud igen i april-maj måned, hvor de langsomt kan vænne sig til den varme forårssol.

Plantning:
Middelhavsplanter er vant til rigeligt med vand, og skal derfor vandes jævnligt, og må helst ikke udtørre. Dog er det også vigtigt, at planterne aldrig står og stopper i vand. Vi anbefaler at vande dine eksotiske planter med kalkfri vand eller regnvand.

For optimal trivsel og fremmelsen af ny vækst hos de eksotiske planter, er det nødvendigt at gøde så de får den rette mængde næring. Vi anbefaler at gøde dine middelhavsplanter med en flydende gødning, som du skal anvende én gang hver anden uge.

Det anbefales af hensyn til etablering på voksestedet, at give træerne en korrekt opbinding i de første to sæsoner.

Øvrige oplysninger:
Kumquatfrugterne er rige på C-vitamin og kan både nydes friske eller anvendes i marmelader.

Se flere middelhavsplanter her

Bladfarve Mørkegrønne
Blomsterfarve Hvid
Efterårsfarve Grøn
Blomstring Apr, Maj
Bladtype Stedsegrøn
Lysforhold Fuld sol
Vindforhold Nej
Vækst Moderat
Bivenlig Ja
Højde 2 m.
Duft Ja
Anvendelse Haver, Terasse, Krukker
Modning Sep, Okt
Vækstform Hængende krone
Frugt/bær Ja
Placering Sol

Middelhavs- og krukkeplanter til terrasse og altan

Flotte træer og planter til terrassen og altanen

middelhavsplanter på terrasse og altan

Middelhavsplanter er planter, som ikke kan klare det danske klima, men som giver altanen eller terrassen ekstra liv på de varme sommerdage, og som kan minde os om turen sydpå. 

Disse altanplanter og terrasseplanter egner sig ikke til at stå ude om vinteren, da en middelhavsplante skal opbevares frostfrit, lyst og men gerne køligt. Derfor er de nogle gode planter at have i krukker, så de er lette at flytte rundt med, når årstiden skifter.

De fleste middelhavstræer er egnede til at placeres i en krukke i udestue eller drivhus. Ellers holder disse træer som sagt af at stå på en terrasse eller altan i de varmeste måneder.