Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Citron

Citrus lemon

  • Store, velduftende blomster med hvide og lyserøde kronblade
  • Store, ovalformede, blanke mørkegrønne blade, året rundt
  • Saftige og aromatiske citroner, som kan høstes løbende

Angiv antal

Samlet pris

329,00 kr.

Citron

Vækst:
Citrus Lemon er et tropisk træ, som anses for at være et middelhavstræ. Citrontræet blomstrer året rundt og står derfor med både blomster og frugter på samme tid. Den konstante blomstring gør citrontræet til det perfekte prydtræ til terrassen eller stuen.

Citrontræet er meget velegnet til krukker, grundet dens langsomme vækst, og kan placeres lige dér, hvor der ønskes en eksotisk stemning.

Højde:
Citrontræet bliver ikke meget mere end 200 cm, under de danske vejrforhold.
Opstammede træer vokser kun i kronen, og ikke i stammens højde.

Løv:
Store, ovale, mørkegrønne blade, hele året rundt.
Nyvækst kan have en bronzefarvet nuance. Opret og bred vækstform.

Bark:
Citrontræets stamme er robust, gråbrun til grønbrun i de første 5-10 år af træets levetid.
Efter de første år, skifter barken til en mørkere gråbrun, og bliver mere ru i teksturen, samt får flere knaster.

Blomst & frugt:
Maj-juni. Store, velduftende blomster med hvide kronblade, som har en lyserød yderside.
Blomsterne efterfølges af store, grønne citroner, som kan høstes når skrællen er blevet gul, og frugten har nået den ønskede størrelse.

Citrontræet blomstrer året rundt og står derfor med både blomster og frugter på én gang.

Vækstforhold:
Middelhavsplanter kommer naturligt fra områder, hvor temperaturerne og solstyrken er noget anderledes end den vi har i Danmark. De eksotiske planter er nemlig vant til varme himmelstrøg, og vil derfor gerne placeres et sted med rigeligt af sol og varme, samt vindstille.

Eksotiske planter kræver en særlig jord, for at kunne trives optimalt. Vi anbefaler at anvende Champost's eksotiske jord, som er specielt fremstillet til middelhavsplanter. Du kan anvende jorden både i bedet og i krukken.

Da middelhavsplanterne kommer fra områder med høje temperaturer og hyppigere sol, er det vigtigt at finde et varmt område til at vinteropbevare dine eksotiske planter, som fx. en varm garage, et frostfrit drivhus eller indenfor i stuen.

Når temperaturen begynder at nærme sig frysepunktet, vil de eksotiske planter tage skade af at være udenfor, hvorfor det er vigtigt at få flyttet dem inden. Dog kan det chokere planten at komme fra de 5oC udenfor og ind i de 20oC indendørs, hvilket kan resultere i at træet smider sine blade. Vi anbefaler derfor at omplacere dine middelhavsplanter inden det bliver koldt, således at temperaturskiftet ikke bliver for voldsomt for planterne.

Henover vinteren, skal planterne placeres et lyst og varmt sted, hvor de skal vandes sparsomt indtil de kan rykkes udenfor igen i april-maj måned, hvor de derefter gradvist vil vænne sig til den varme forårssol.

Plantning:
Middelhavsplanter, som citrontræet, skal vandes jævnligt, og må helst ikke udtørre. Dog er det også vigtigt, at de aldrig står og sopper i vand.
Vi anbefaler at vande dine eksotiske planter med kalkfri vand eller regnvand.

For at fremme ny vækst hos træet, er det nødvendigt at gøde. Vi anbefaler at gøde én gang hver anden uge, med en flydende gødning.

Det anbefales af hensyn til etablering på voksestedet, at give træerne en korrekt opbinding i de første to sæsoner.

Øvrige oplysninger:
Citrus Lemon er en fortryllende tilføjelse til ethvert hjem, hvor dens duftende blomster og skinnende, saftige frugter bringer et strejf af middelhavscharmen til din have, terrasse eller stue. Citrontræets evne til at blomstre og frugtsætte året rundt, sikrer en vedvarende glæde i dit hjem.

Bladfarve Mørkegrønne
Blomsterfarve Hvid, Rosa
Efterårsfarve Grøn
Blomstring Maj, Jun
Bladtype Stedsegrøn
Lysforhold Fuld sol
Vindforhold Nej
Vækst Moderat
Bivenlig Ja
Højde 2 m.
Duft Ja
Anvendelse Haver, Terasse, Krukker
Frugt/bær Ja
Placering Sol

Middelhavs- og krukkeplanter til terrasse og altan

Flotte træer og planter til terrassen og altanen

middelhavsplanter på terrasse og altan

Middelhavsplanter er planter, som ikke kan klare det danske klima, men som giver altanen eller terrassen ekstra liv på de varme sommerdage, og som kan minde os om turen sydpå. 

Disse altanplanter og terrasseplanter egner sig ikke til at stå ude om vinteren, da en middelhavsplante skal opbevares frostfrit, lyst og men gerne køligt. Derfor er de nogle gode planter at have i krukker, så de er lette at flytte rundt med, når årstiden skifter.

De fleste middelhavstræer er egnede til at placeres i en krukke i udestue eller drivhus. Ellers holder disse træer som sagt af at stå på en terrasse eller altan i de varmeste måneder.