Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Flot bed i en fart - stauder i kassevis

Der kan godt blive lidt langt mellem planterne i det nyplantede staudebed, når man planter de anbefalede 4-6 små unge planter pr kvadratmeter. 

Der er helt op til 40-50 cm mellem hver af de små nye planter - og trods regelmæssig vanding og et lille toplag af jordforbedring er der masser af jord, der skal renholdes i to hele sæsoner, før du har det ønskede blomsterhav og kan skrue ned for arbejdet med lugegaffel eller håndkultivator og i stedet plukke ind til buketter eller bare nyde synet af de mange glade insekter, på jagt efter føde i hundreder af duftende blomster.

Når stauder af samme sort mødes, så vokser de sammen til én samlet organisme og vi opnår de store bølgende driver af blomster, som vi også ser i naturen - tænk blot på tæppet af anemoner i bøgeskovene, eller grøftekantens hav af vilde blomster og græsser: Ikke mange kvadratmilimeter bar jord dér!

Det er sådan vi vil have det - og det skal være NU Er du utålmodig og vil gerne “skyde genvej” i din egen have og hurtigt opnå det eftertragtede letpassede blomsterhav, er der kun én vej at gå: Plant tættere.

Se videoen her, hvor stor forskellen bliver på bare få uger, når du planter tættere fra starten!


Men prisen!?

Det er da alt for dyrt at plante  9-12 planter pr. kvadratmeter! Nej, ikke mere. Foruden den mængderabat vi altid giver på køb af 10 stk. af samme sort, kan du nu “gå anlægsgartnerne i bedene” og købe de såkaldte bakkevarer i stedet for at købe enkeltplanter i hver deres lille 1 liters-potte.

Bakkevarer er 12 eller 28 stk. af samme staude eller prydgræs i en samlet bakke - lige klar til at tage op og plante ud i haven enkeltvis med 25-30 cm. afstand - og de er billige!
Det er de, fordi produktionsplanteskolen kan spare en arbejdsgang og en del emballage ved at sælge direkte i bakkerne, i stedet for at potte op i enkeltpotter før salg.

Se sortimentet af stauder og prydgræsser i 12 styks bakker og i 28 styks bakker.


Hvordan skal DIT staudebed se ud? 

Om du er til det kultiverede udtryk, det arkitektonisk stringente, det klassiske med afstemte farver eller til det helt vilde look, er en sag om personlig smag, og dén kan ikke diskuteres.

Hvad der heller ikke kan diskuteres, er planternes krav til jordbund og til lys. Planter vi dem, hvor de ikke trives, bliver resultatet derefter - men udvalget af stauder er så vidunderligt stort, at der altid er mange hundrede, som vil elske at vokse netop dér, hvor du har plads til et staudebed.

Læs her om vejen til det perfekte staudebed eller skriv til plantetorvets gartnere, vi er fulde af gode råd til smukke plantesammensætninger.