Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hvilke sommerblomster kan du plante i april måned?

Vejret i april måned kan ofte være en blandet omgang med lune dage og kolde nætter. Derfor er det ikke helt ligemeget, hvilke planter man vælger først på måneden.  Vi har samlet 3 hårdføre sommerblomster til det tidlige april.  

De lune dage hvor solen kigger frem, får hurtigt fingrene til at krible og lysten til at pifte haven op med lidt sommerblomster, kan hurtigt blive uimodståelig.

De fleste sommerblomster trives dog bedst i lidt lunere vejr og tåler bestemt ikke frost. Kolde nætter kan derfor hurtigt få dine nyplantede sommerblomster til at mistrives. 

I denne artikel har vi samlet en guide over de mest hårdføre sommerblomster, så du kan være sikker på, at få valgt de rigtige typer, der kan tåle det blandede vejr i april. Desuden har vi samlet et par tips og tricks til, hvad du kan gøre for at beskytte sommerblomsterne, hvis vejret pludselig vender og nætterne bliver ekstra kolde.

Kløverplanter

(Trifolium repens)

Kløver er smukke og har ofte blade med kraftige farver og flotte mønstre. Kløver er hårdføre og kan godt overvintre i en almindelig dansk vinter. Det betyder, at kløver sagtens kan plantes ud i krukker i begyndelsen af april.

Nelliker

(Dianthus caryophyllus)

Nelliker er smukke og nemme sommerblomster med en skøn vanilje-agtig duft. Nelliker findes i mange forskellige nuancer af lyserød, lilla og rød. Nelliker blomstrer længe, og hvis bare de visne blomster løbende fjernes, så vil de sætte nye blomster det meste af foråret og sommeren.

Japansk Myrte

(Cuphea hyssopifolia)

Japansk myrte plantes både for de skinnende grønne blade og for de søde, lyserøde blomster. Japansk myrte er hårdføre og kan overvintre på milde vintre. Derfor kan du også sagtens plante japansk myrte ud nu, selvom det er tidligt på sæsonen.


Sommerblomster til de lunere nætter

Hen mod slutningen af april, bliver vejret ofte mere stabilt og natte temperaturerne stiger. Nedenfor finder du 5 smukke sommerblomster, du kan begynde at plante, når nætterne begynder at blive lunere. 

Bacopa

(Bacopa caroliniana )


Rundbladet Pelargonie

(Pelargonium zonale)Engelsk Pelargonie

(Pelargonium grandiflora)Spanske Margueritter

(Osteospermum hybrid)Margueritter

(Chrysantemum frutescens og Argyranthemum frutescens)Kolde nætter: Sådan passer du dine sommerblomster

Husk, at det er en god ide at holde øje med vejrudsigten og temperaturen i dit nærområde. Der kan nemlig være store forskelle på, hvor koldt der bliver lokalt, alt efter hvor i landet du bor

Kommer der temperaturer ned til 2-3 grader, eller ligefrem frostvejr, så skal du beskytte dine sommerblomster.

Det kan du gøre: 

  • Har du et drivhus, kan du stille dine krukker der, indtil nattetemperaturerne igen stiger.
  • Har du ikke et drivhus, eller har du plantet sommerblomsterne i krukker, der ikke kan flyttes eller direkte ud i dine bede, så kan du i stedet beskytte blomsterne ved at lægge fiberdug over bedet eller krukkerne. Det vil beskytte mod den værste frost.