Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hvilke sommerblomster kan du plante i april måned?

De lune dage, hvor solen kigger frem, vækker lysten til havearbejde og til at friske op med sommerblomster i både krukker og bede.
Er der stadig risiko for nattefrost - eller sågar dagfrost - anbefaler vi dog at du tøjler utålmodigheden og undlader at plante de mest varmekrævende sommerblomster i de udendørs krukker, med mindre du kan trække dem indenfor om natten.

Når vi kommer bare lidt op over frysepunktet om natten, så er vi klar med de mest kuldetolerante af sommerblomsterne - men hvad er det for nogle?
Læs med og bliv inspireret til et blomstrende forår!


Kløver

Så hårdføre og lette som den vilde kløver i plænen - men meget mere dekorative!De klassiske trekløver-blade har fået fine tegninger i sølvfarvet, lysegrønt, rødt og sortbrunt og som de vilde slægtninge, er prydkløver også både hårdfør, flerårig - og selvforsynende med gødning.

De små kløverblomster er hvide eller lysrosa og højt elsket af havens humlebier.

Brug kløver som kontrastplanter sammen med højere sommerblomster, som fine puder der hænger ud over kanten på en altankasse  - eller som et dekorativt bunddække i en stor krukke - f.eks. under et lille opstammet træ. 


Nelliker

Nelliker kender vi alle fra blomsterhandlerens buketter og indånder begejstret den søde, krydrede duft fra de tætte rosetter af blomst.
Sommerblomstens variant af blomsterhandlerens nelliker er på alle måder en miniature: små fine blade i tæt tue, korte stilke og masser af små, velduftende blomster fra maj til september. Nellikens faste grønne blade tåler kolde nætter og sågar nogle få frostgrader. Yndig i krukker og altankasser, men også som en fin og tæt kantplante i en af havens solrige bede.


Japansk Myrte

Japansk myrte brillierer ikke med sin blomsterstørrelse - for de enkelte blomster er næppe større end en halv centimeter i diameter - men blomstermængden er utrolig.

Planten er utrættelig og danner hver eneste dag nye blomster, lige til dagfrost i oktober endelig tager livet af den...måske. I milde vintre klarer planten sig undertiden igennem fra år til år, som en ekstra overraskelse.
Den lille japanske myrte er med andre ord så tålsom overfor kolde dage, at du roligt kan plante den ud tidligt på sæsonen.


Marguerit 

Den glade marguerit er af gode grunde en favorit blandt sommerblomsterne - kæk og længeblomstrende med sine mange klassiske margueritblomster - eller med de mange, spændende dobbelte sorter, hvis blomster ligner små fine rosetter. Uanset blomsterformen - og farven - er de blandt de mere kuldetålende sommerblomster, som kan plantes ud allerede i starten af sæsonen, når der endnu kan blive lidt koldt.

Knips de visne blomster af, når du passerer planten - vupti er der nye dagen efter.


Pletter i luften

Det er ikke svært at forstå, hvorfor “pletter i luften”  fik sit navn - så let, og så svævende er den at se på.
Dejlig kontrastplante som giver et visuelt løft til enhver krukke med mere massiv beplantning i.  Eller den danner dejlige grønne “puder” i altankasser og ampler, dejligt let og samtidig overhængende, som den er med sine tynde, fine skud med de hundreder af småbitte blade. Tåler kulde, men ikke udtørring og frost.


Er du haveutålmodig? 

Drømmer du om bugnende altankasser med petunia, pelargonia og alt hvad hjertet kan begære af sommerblomster? Så bestil nu og nyd forventningens glæde - om kort tid er de varme dage OG nætter tilbage, og vi kan boltre os i pelargonia, tvillingblomst, solknapper og spanske margueritter og alle de andre sommerblomster, som vi med begejstring har ventet på.