Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hvilket drivhus skal jeg vælge?

Drivhuse er en lækker tilføjelse til haven og kan have mange funktioner. Drivhuset kan både fungere som produktionsområde for den entusiastiske, der ønsker at være mere selvforsynende, men det kan lige så vel fungere som et sted, hvor man fordyber sig i sine tanker efter en travl arbejdsdag. 

Uanset formålet, så gælder det om at finde et drivhus, der passer lige netop til dig og din have. Men der er mange at vælge imellem, og det kan være svært at danne sig et overblik. 

I denne artikel guider vi dig igennem 5 forskellige drivhustyper, så du kan træffe det rigtig valg for dig. 


Sirius - eksklusivt orangeri

Sirius er til dig, der ønsker sig mere end bare et drivhus, men i stedet gerne vil have en tilføjelse til det indendørs areal, som du i forvejen har, og hvor du kan sidde og nyde en stille efterårsaften, hvor varmen stadig kan mærkes inde i drivhuset.

Du får her et smukt orangeri, lavet i sortlakeret aluminium. Sirius er lavet med to længer, hvor den ene fungerer som smukt indgangsparti med dobbelt skydedør og den anden giver masser af plads til opbevaring og plads til at opholde sig på. Skydedørene kan monteres på alle 3 gavle, alt efter hvad der lige passer i netop din have. 

Siderne er lavet af glas i fuld længde, hvilket giver maksimalt indkig og udsyn. Det har trenedløbsrør, der alle kan sluttes til regnvandstønder og har fire ventilationsvinduer, som sikrer luftskifte i huset.

Sirius behøver ikke en sokkel og kan monteres direkte på en plan overflade, da den har en ekstra kraftig bundramme. 

 • Kategori : Orangeri
 • Størrelse : 13 m2
 • Sidehøjde : 157 cm
 • Totalhøjde : 252 cm

Andre orangerier : Cassandra


Venus drivhus

Lækkert og solidt drivhus, der egner sig til små haver og til dig, der bare ønsker et lille areal, som du kan dyrke på. Drivhuset har en skydedør, hvilket gør at døren ikke optager særlig meget plads. Ønsker du at hæve side-højden, så kan drivhuset monteres på en sokkel, så du  får de ekstra 20-30 cm. ude i siderne

Drivhuset har desuden tagrender, så hvis du ønsker det, kan du let installere en regntønde, hvori vandet fra drivhusets tag bliver opsamlet i. 

 • Kategori : Hobbydrivhus
 • Størrelse : Fra 3,8 - 7,5 m2
 • Sidehøjde : 124 cm
 • Totalhøjde : 197 cm

Andre hobbydrivhuse : Mars og Merkur


Ida - vægdrivhus 

Ida er et praktisk og pladsbesparende drivhus, da det er lavet til at skulle stå op af en væg. Drivhuset findes i mange størrelse, og uanset om du kun har en lille tagterrasse, eller du ønsker dig et større drivhus, skal du nok finde et, der kan passe i din have.

Rammen på drivhuset er meget smal, så der kan komme så meget sollys ind som overhovedet  muligt. Det gør samtidig,  at drivhuset ikke bliver for tungt at se på. Siderne er desuden høje, hvilket gør det lettere at dyrke eksempelvis tomater og agurker. Den mindste model er lavet specielt til at der kan stå to kapilærkasser ved siden af hinanden. Ida har skydelåger, hvilket gør, at døren ikke optager plads, når drivhuset står åbent.

 • Kategori : Vægdrivhus
 • Størrelse :0,9 - 7,8 m2
 • Sidehøjde: 152 - 169 cm (afhænger af størrelsen på drivhuset)
 • Totalhøjde: 184 - 221 cm (afhænger af størrelsen på drivhuset)

Andre Vægdrivhuse : Helena


Poseidon drivhus

Lækkert drivhus, der kan anvendes som både orangeri og hobbydrivhus. Rammerne er lavet i sortlakeret aluminium og har ekstra høje sider så du kan dyrke oliventræer, nektarin, vin eller lignende. 

De høje sider er tilmed lavet i helbane-glas, hvilket giver et godt indkig og udsyn, ligesom drivhuset ser højere ud. Det har en ekstra solid bundramme og kan placeres på fliser såvel som på en træterrasse, uden at der skal sokkel under.

Taget er lavet i polycarbonat-plader med UV-filter, hvilket betyder, at lyset brydes og de skadelige UV-stråler ikke når ind i drivhuset. Polycorbonat isolerer også bedre end glas og de mindsker dannelse af kondens på taget inde i drivhuset.

Drivhuset har dobbeltdøre og 2-3 vinduer i taget. Der er to tagrender med tilhørende nedløbsrør, hvor der let kan monteres regnvandstønder til.

 • Kategori : Semi-professionel / Ekstra kraftigt hobbydrivhus med høje sider
 • Størrelse : 8,1 - 15,7 m2
 • Sidehøjde : 180 cm
 • Totalhøjde : 230 cm

Andre ekstra kraftige drivhuse : Zeus


Freya drivhus

Freya er et særligt drivhus, da det er bygget med pulttag i stedet for alm. tag. Pulttaget er et relativt nyt supplement til udvalget af drivhusmodeller.

Freya kan anvendes på flere måder og kan både placeres som fritstående drivhus og op af eksempelvis en mur, hvor det i stedet fungerer som vægdrivhus.

Fordi taget hælder, og baggavlen er så lav, betyder det, at drivhuset kan placeres tæt på hække, hegn eller en mur uden at højden overskrider retningsbestemmelser i forhold til hegnsloven.

Højden på fronten giver også oplagt mulighed for at dyrke planter, som kræver lidt mere plads, som eksempelvis oliven og fersken. 

Freya har tagplader i polycarbonat og siderne er i fuld længde glas, hvilket giver godt ind og udkig i drivhuset og dobbelte skydedøre, hvilket giver rigtig god plads at komme ind og ud af drivhuset på. Drivhuset har to tophængslede vinduer og et jalousivindue. Jalousi vinduet er placeret i toppen af drivhuset og sikrer sammen med vinduerne i siderne, et godt luftskifte.

 • Kategori : Hobbydrivhus med pulttag 
 • Størrelse : 7,6 m2
 • Sidehøjde : Front: 225 cm, Baggavl : 169 cm
 • Totalhøjde : 225 cm

Andre drivhuse med pulttag : Aphrodite