Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Køkkenhaven i juli

24. juni 2019

Juni er en måned fuld af vækst og hvor der er bar jord, vil der straks komme ukrudt. Derfor skal du plante tæt, være vaks til at luge eller dække den bare jord omkring de planter du vil dyrke. Læs mere om jorddækning HER.

Kartoflerne: Så er der nye kartofler! Bliv ved med at hyppe jord op om dem, hvis de stadig vokser. Du kan stadig nå at lægge kartofler til slutningen af juni og få en fin lille høst i løbet af sensommeren. Vælg en tidlig sort, der udvikler sig hurtigt.

Gulerødder og rødbeder: Tynd ud så den enkelte plante har plads til at udvikle sig. Ellers bliver der ingen høst! Lad være med at lade de oplugede småplanter ligge tilbage på jorden, da deres duft vil være med til at tiltrække skadedyr.

Løvstikke: Klip toppen af før planten går i stok og pas med vand, hvis jorden er tør. Så kan du være heldig at få et hold nye friske blade.

Salat: Høst hvert andet hoved eller høst de yderste blade på hvert hoved. Så et nyt hold salat eller plant ud med småplanter. I juli er der masser af lys og varme, så du kan med fordel vælge et sted med halvskygge.

Radiser: Høst løs af radiserne før de bliver for store. Og er de allerede stukket af? Så lad dem stå og høst skulperne (de grønne frø), der kan spises rå eller svitses på panden i smør.

Tomaterne i drivhuset: Husk at vande og knibe de mange skud i bladhjørnerne af. Så bruger planten kraft på at sætte blomster og tomater i stedet for bare at sætte en jungle af blade. Hold også øje med temperaturen og luft ud hvis den kommer over ca. 25 grader. Det nemmeste er at installere en termostatstyret vinduesarm.

Jordbær: Læg biodug eller halm under planterne, så slipper du for jord på bærrene. Drys med sneglekorn og beskyt med fuglenet, hvis du ikke vil dele din høst med havens dyr.

- Karina Demuth