Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sommerblomster til krukker og altaner

Der findes virkelig mange forskellige sommerblomster i vidt forskellige farver og størrelser. Vi har samlet 5 af slagsen, der er perfekte til at plante i krukker eller altankasser. 

Sommerblomster lyser haven op med de smukkeste farver. Vores udvalg af sommerblomster er stort, derfor har vi samlet 5 smukke sommerblomster, der egner sig særligt godt til krukker eller altankasser. Tag et kig og find dine favoritter. Se hele udvalget af sommerblomster her

Video: Maria viser 3 af sommerblomsterne frem.

Rundbladet Pelargonie

Det var farmors favorit - af mange årsager.

Pelargonier er en evergreen, når det kommer til sommerblomster. Pelargonier har været populære i mange år, for at være gået af mode igen - indtil nu.

Pelargonier er nemlig en af de letteste sommerblomster, du kan plante. De kan klare sig mange steder og kan plantes ud i havens bede, såvel som ud i krukker og altankasser.

Pelargonier findes i mange forskellige sorter, hvor den mest kendte nok er 'Dr. Ingrid', der med sine lysegrønne blade og sart rosa blomster giver din have ren Morten Korch-stemning.


Nellike

Har let og fløjlsblød vanilje-duft, som bier og sommerfugle elsker.

Nelliker kan plantes mange steder, og de er flotte i krukker, såvel som i altankasser. Nelliker findes primært i de røde, lilla og rosa nuancer og kronbladene har ofte mønstre og aftegninger i changerende farvetoner, hvilket giver blomsterne et smukt farvespil. Nelliker er hårdføre og kan tåle at stå et sted med meget sol.


Fjerblomst

Små sommerfugleblomster i hundredevis.

Fjerblomst er slyngende eller krybende og har flotte, mørkegrønne blade og et væld af små, vifteformede blomster. Blomsterne minder i deres form om små sommerfugle der flagrer rundt i luften.

De findes i flere farver, hvor de mest populære er blå, hvid og rosa. Fjerblomst er selvrensende og kræver ikke meget pasning.


Spansk Margerit

Farverige og helt uimodståelige blomster - flotte i krukker og bede.

Spanske margeritter blomstrer utrolig længe og findes i fantastisk mange farvetoner. Blomsterne kan være i kraftige pangfarver som lilla, pink og gul eller over i mere duchede farvetoner som hvid, rosa og lavendelfarvet.

Spanske margeritter kan plantes i krukker og potter, og de er ligeledes smukke at plante som kantplante i havens bede, samt i store grupper, hvor man blander farverne og planter i forskellige mønstre.


Bacopa

Smuk og let sommerblomst - perfekt til ampler og altankasser.

Fordi at væksten er krybende, så kan Bacopa med fordel bruges i altankasser og ampler, da væksten er krybende. 

Bacopa har små, grønne blade og sætter et hav af de yndigste små blomster. Farven kan enten være blå-lilla, lyserød eller hvid, alt efter hvilken sort der er tale om.