Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hårdføre Palmer

Palmer til haven i Danmark

Palmer er som udgangspunkt ikke hårdføre i det danske klima. Derfor skal du ved køb af en palme til haven, huske at den skal tages ind eller vinterbeskyttes, hvis temperaturen er under 5-8 grader, samt perioder hvor dag/nat temperaturerne svinger meget. I vores online shop finder du billige palmer til salg, som alle er egnet til både indendørs og også udendørs, hvis du tager dine forhåndsregler med de lave temperaturer i Danmark.

Læs mere

Hårdføre Palmer

Ingen resultater matcher din forespørgsel
Vent venligst..

Palmer i haven? 

Det kan lade sig gøre at holde palmer i haven, men det er ikke uden udfordringer. Der findes mange typer af palmer, som også i bøgerne kan tåle en del frost. Men det er primært Hørpalmen der kan klare forholdende. 

Men man skal vide at når temperaturen er under 10 grader er palmen udsat og kan dø. Du kan evt. vinterbeskytte palmen, ellers er det meste at tage planten ind hvor det er frostfrit. Skal palmen stå ude, klarer den sig bedst hvis den er plantet i jorden. Den er mere udsat hvis den står plantet i krukker, kummer eller lign. 

Trachycarpus fortuneii er det latinske navn for hørpalme og er en af de mest hårdføre palmer der findes.

Placering af palmerne

Jo nærmere palmen kommer de forhold, hvorunder den naturligt kommer fra, jo bedre mulighed er det for at den trives optimalt. Det er forhold som temperatur, lys/skygge forhold, vanding og jordens sammensætning, der har betydning. Hørpalmer stammer fra Himalaya og er vant til at stå tørt og lyst. Sæt den derfor gerne et lunt sted, hvor der også er læ. Plant den i almindelig havejord med gode drænforhold. Gødes meget moderat, da palmer er en meget nøjsomme planter. 

Palmer i krukker

Det kan selvfølgelig sagtens lade sig gøre, at have hørpalmer i krukker, hvis du eksempelvis ønsker at have dem stående på terrassen.

  • Plant i store krukker. 
  • Sørg for, at der er rigeligt med huller i bunden af krukken til at dræne vandet. 
  • Jorden i krukken skal være luftig. Man kan med fordel bruge vækstler sammen med en god enten krukkemuld eller plantejord.. 
  • Når rødderne er på vej ud af drænhullerne i bunden af krukken, skal den plantes om i en endnu større krukke. 
  • Kør krukke og Hørpalme ind i et frostfri rum om vinteren 

Vælger man at opbevare palmerne i et opvarmet drivhuset om vinteren, er det meget vigtigt at huske at vande dem mindst én gang om ugen. 

Skyder palmen i det tidlige forår, skal man være varsom med at flytte palmen ud, før nattefrosten er ovre – de nye sarte blade er ekstra følsomme.