Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Podeudstyr

Vi leverer direkte til din adresse

Har du brug for råd til haven?  Spørg gartneren

Læs mere

Podeudstyr

Podevoks og sårsalve

Podevoks og sårsalve

Podevoks og sårsalve

229,95 kr.
Flere varianter
Podevoks og sårsalve

Podevoks og sårsalve

Podevoks og sårsalve

229,95 kr.
Flere varianter
Vent venligst..

Podevoks, sårsalve og sårbalsam

I april er det ofte sæson for at pode dine frugt- og prydbuske. Det kan give nyt liv til at gammelt træ, f.eks. æbletræer, at pode nye sorter på et gammelt træ, fremfor at plante et nyt træ. Det kan også være en god løsning, hvis du ikke har været så god til at få beskåret dine frugttræer eller simpelthen bare fordi du gerne vil have flere sorter på samme træ. En af måderne man kan gøre det på, er at binde nye sorter stramt fast til stammen med f.eks. bast. Hertil bruges en podevoks som holder det fugtigt imellem det gamle træ og den nye podning. Det beskytter også de åbne sår på podningen. Du kan også fremstille podevoks selv, men det er oftest ligeså nemt - og billigst, at købe et færdig produkt.

Der findes både tyktflydende podevoks og koldtflydende podevoks. Tyktflydende podevoks, størkner efter det er blevet påført og fungerer mere som en lim.

Når du har beskæret din træer eller buske, kan du med fordel bruge et produkt som sårbalsam for at beskytte og fremme helingen af såret på træet eller busken. Sårbalsam indeholder naturlig harpiks og podevoks, så det indeholder alt det træet har brug for, for at det kan komme sig igen og sårene heler fint. Hvis sårene i træet eller busken ikke heler korrekt, risikerer man at der går råd i træet.