Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Viburnum

Kvalkved, Viburnum eller "Snebollefamilien"?  Kært barn har mange navne, og Viburnum er af gode grunde et overordentligt kært barn i haverne. Buskene i familien Viburnum ligner ved første øjekast ikke umiddelbart hinanden, for de kan være høje eller lave, stedsegrønne, delvist vintergrønne eller helt løvfældende og da oftest med helt fantastiske høstfarver.

De kan have flade, skærmformede eller runde hoveder af blomst, hvide, rosa eller lysegrå, de kan blomstre om foråret, i højsommeren, om efteråret og sågar om vinteren. Nogle dufter fantastisk og andre er helt uden duft. Eneste lighed blomsterne imellem er, at de enkelte små blomster i en stand, hver har fem kronblade.

Om så det er frugterne - for nogle viburnum sætter bær - er der store forskelle mellem familiens medlemmer: Bærrene kan være gule, knaldrøde, lilla eller blå - og det eneste de har til fælles er at bærrene ikke er spiselige for mennesker. Selv fugle lader ofte bærrene sidde længe. Først når der ikke er andet at spise, ryger de ned i næbbet.

Viburnum er generelt hårdføre og nøjsomme buske, der sjældent rammes af sygdomme. De løvfældende især stiller ikke store krav til tilværelsen.
Plant de vintergrønne og de vinterblomstrende lidt i læ og halvskygge, så får du mest mulig glæde af dem i haven

Læs mere

Viburnum

Dværgkvalkved

Dværgkvalkved

Viburnum davidii Potte 2,0 liter,- 25-30 cm.

Fra

134,95 kr.
Kejserbusk 'Charles Lamont'

Kejserbusk 'Charles Lamont'

Viburnum x bodnantense 'Charles Lamont' Potte 4,0 liter,- 40-50 cm.

Fra

234,95 kr.
Kejserbusk

Kejserbusk

Viburnum x bodnantense 'Dawn' Potte 4,0 liter,- 60-80 cm.

Fra

275,00 kr.
Kejserbusk

Kejserbusk

Viburnum x bodnantense 'Dawn' Potte 4,0 liter,- 60-80 cm.

Fra

275,00 kr.
Vent venligst..