Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Ligusterhæk

Ligusterhæk

Ingen resultater matcher din forespørgsel
Vent venligst..

Opbevaring inden plantning

Pottede planter stilles, så de er lette at holde vandet op.
Planterne må gerne stå i skygge/læ hvis det er muligt, så tørrer de knapt så hurtigt ud.
Nogle planter har svært ved at signalere, at de mangler vand. Prøv at mærke på jorden, om den virker fugtig. Du kan evt. sænke potteklumpen på en plante under vand, og lade den blive der 20 min. Derefter tager du den op og nu er den helt opvandet. Du kan så vurdere, hvor meget en opvandet plante vejer.Vær opmærksom på, at planter der står oven på jorden i potte, kun kan rumme vand nok til 1 dag, hvis det er tørt, varmt eller blæsende.
Planterne bør plantes hurtigst muligt. Det bør tilstræbes at de plantes inden for en uge fra modtagelsen.


Selve plantningen af den pottede plante.

 1. Planternes potteklump sænkes under vand i 20 min. 

  Der graves et stort plantehul 2-3 gange så stort som planteklumpen.

  Fyld den løse muld tilbage i plantehullet så hullet er 5 cm dybere end planteklumpens højde.

  Fjern potten fra planten og placer rodklumpen centralt i hullet, fyld hullet op med muld og træd denne til så den har god kontakt til klumpen.

  Fyld hullet op med vand og efterfyld til jorden er gennem våd i hele plantehullet.

  Fyld efter så der er 2 cm jord ind over potteklumpen.

  Hvad kan jeg selv gøre, for at min plante etableres godt?


  De farlige konkurrenter:

  Græsplænen udgør en af de farligste konkurrenter for en ny plante. Plænegræssets rod bliver hurtigt flere gange større end toppen og koloniserer omgivende jord som en tæt måtte, der opsuger al vand og gødning, der ellers skulle have gavnet din nye plante.  
  Frihold derfor et areal på mindst 80 cm i diameter for al græsagtig vækst, så at din nye plante ikke skal kæmpe for sit liv - eller risikere at blive påkørt af plæneklipperen på regelmæssig basis, da dette kan give skader i bark og vækstlag, som til slut kan føre til plantens død.
  Friarealet forhindrer også i et vist omfang musegnav i rodhalsen, som ellers kan være fatalt for plantens evne til at trække vand, da mus foretrækker at kunne sidde godt gemt i græsset mens de spiser.

  Vanding

  Plantehullet vandes efter behov i mindst een hel vækstsæson. Grav ( med en planteske ) et lille hul i kanten af plantehullet og i plantehullets  dybde og mærk om mulden er fugtig, er der tørt vandes der grundigt. Planterne vil hurtigt sætte deres rødder ud i den nye muld, og i takt med rødderne vokser ud i jorden jo mindre bliver vandings behovet.

  I tørt, varmt og blæsende vejr, samt når nyvæksten er stor, bør du holde meget øje med planterne. Optimal vanding i starten og i hele den første vækstsæson er meget vigtigt.


  Gødskning

  Bør ikke foretages senere end 1. august, med mindre der anvendes en decideret efterårsgødning.
  Derfor er gødskning ikke streng nødvendigt ved efterårs plantning - men det følgende forår bør der, nøjagtigt som ved forårsplantning gødes ( med f.eks. BIO HAVEGØDNING ) i april, maj og juni.
  Gødning og stærk kompost bør ikke blandes i plantejorden (for stærk gødning kan dræbe rødderne )