Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Mikadoblomst / Bletilla

Ingen resultater matcher din forespørgsel
Vent venligst..

Mikadoblomst / japanorkidé / Bletilla

Mikadoblomst udvikling


Mikadoblomst også kaldet japanorkide. Det botaniske navn er Bletilla. Bletilla er en ideel haveorkide for "begyndere", da den er blandt de letteste at holde i haven.

Vækstfase

De nye skud viser sig i løbet af april og danner et højt skud med 2-4 blade. Blomsterne kommer i skudspidsen, 4-6 blomster, som blomstrer enkeltvist i løbet af juni/juli måned.

Efter blomstring, forbliver løvet vedvarende grønt frem til oktober, hvor det falmer og forsvinder helt. Planten går derefter i vinterdvale i slutningen af november. Når bladene er visnet kan stilken skæres ned til en højde på 5 cm.

Plantning

Den bedste placering er i en humusrig, lys, luftig og meget veldrænet jord. Den ideelle kompost består af en humusrig jord, blandet med uorganisk materiale som f.eks. groft grus, leca eller perlite. Forholdet mellem jorden og det uorganiske materiale, bør ikke være mindre end 50/50. Det er vigtigt at planterne bevarer fugtigheden gennem vækstsæsonen og det kan være nødvendigt med vanding. Der gødes et par gange med en langtidsopløselig organisk gødning, så længe planten er i vækst. 

Grav et hul på ca. 40cm i diameter og 30 cm. dybt. Er jorden meget tung, lægges et drænlag af f.eks. leca eller grus i bunden. Fyld hullet halvt med  med jordblandingen. Placer planten i samme højde, som i potten og fyld hullet med jordblandingen. 

Bletilla kan også holdes i krukker til at pynte på din terrasse. Sørg dog for at vælge en tilstrækkelig stor krukke (mindste diameter 40cm). Bletilla har kraftige kødede sideskud, der kræver god plads. Vandes regelmæssigt fra april til september.

Placering

I haven, vil det ideelle sted være sol eller halvskygge. Det er vigtigt ikke at lade substratet tørre om sommeren.

Vinterdvale

I løbet af vinteren, skal du sørge for, at jorden ikke er for våd. For at undgå forrådnelse. Lang flere planter dør af for fugtig jord end af frost.

Bletilla er temmelig hårdføre orkideer, kommer temperaturen ned under -20 ° C til -25 ° C skal de dog beskyttes af barkflis eller gran.

Pleje

Bletilla bryder sig ikke om at blive flyttet, når først den er etableret. Når først den er etableret vokser den godt og kan brede sig en del. Gød med en langtidsopløselig organisk gødning. Så forhindrer man at rødderne svides.

Hold øje med snegle i haven, de kan godt lide Betilla.