Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Haveorkide

Ingen resultater matcher din forespørgsel
Vent venligst..

Haveorkide / Dactylorhiza

Nem haveorkide

 

Dactylorhiza, på dansk kaldet gøgeurt, er nemme at dyrke i haven, og er ikke særlig krævende med hensyn til jordforhold.

Vækstfase

Dactylorhiza starter væksten i løbet af foråret. Der kommer 4-6 blade i en roset. Senere dannes blomsterskuddet i midten og vokser op med et aks af purpurfarvede blomster. Blomsterne åbner i slutningen af foråret (maj, juni). I efteråret svinder de ind og forsvinder helt til vinter. I løbet af vinteren dannes en ny knold, som vil blomstre næste sæson. 


Plantning

Dactylorhiza sætter pris på en let og veldrænet jord. Trives bedst i orkidejord der iblandes uorganisk materiale såsom grus, leca eller perlite.

De fleste Dactylorhiza er glad for våde fugtige områder og kan dyrkes på bredden af damme eller vandløb, men det er afgørende, at de ikke placeres i stående vand.

Dactylorhiza er også gode i surbundsbeddet, hvor de bør placeres ved kanten af beddet, så man kan nyde den smukke blomster.

Placering

Trives bedst i fuldsol eller halvskygge.

Vinterdvale

I løbet af vinteren, forsætter knolden væksten, og der udvikler nye skud, som kommer frem i foråret. Gøgeurter er meget hårdføre i orkideer, og ikke kræver nogen særlig beskyttelse om vinteren.

 

Du finder hele vores udvalg af de forskellige haveorkideer her