Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

CMA +75 Is- og Snebekæmpelse

 • Unikt svanemærket tømiddel
 • Fryser først ved -31,5 oC
 • Bruges ved frysegrader ned til -25 °C
 • Skader ikke naturen, dyrelivet eller grundvandet

Tilbehør
 • 499,00 kr.
 • 21.500,00 kr.
 • 26.900,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

34.950,00 kr.

CMA +75 Is- og Snebekæmpelse

CMA +75, er et alternativ til den almindelige CMA 20 liters dunk. CMA +75 har et frysepunkt ved -31,5 oC og kan bruges ved frysegrader ned til -25 °C.

CMA, også kendt under brand-navnet Ice & Dust-Away, er et unikt svanemærket tømiddel, som har en lang række fordele og bedringer, end det almindelige vejsalt. CMA skader nemlig ikke naturen, dyrelivet og vores grundvand, som det standard vejsalt gør. Ice & Dust-Away er nemlig baseret på det miljøvenlige (CMA) calcium magnesium acetat. CMA er fremstillet af hvedekorn, som igennem en gæringsproces bliver omdannet til eddikesyre og herefter bliver neutraliseret til en klar, flydende væske.

CMA består altså af kalk, magnesium og eddikesyre, som alle er ufarlige for miljøet. Eddikesyren er et let nedbrydeligt stof for naturen, og skader derfor ikke. Kalk og magnesium er næringsstoffer, som du allerede kan finde naturligt i jorden, og er derfor med til at nærer jorden, fremfor at ødelægge den.
CMA er derfor ikke kun et unikt og miljøvenligt alternativ til vejsalt, men virker også som et gødningsmiddel for jorden og planterne.

Almindeligt vejsalt er meget skadelig for vores natur og haver, da det består af kloridsalte, som er giftige for træer og planter. Den almindelige vejsalt nedbryder desuden fliser, beton og kan belaste vores grundvand, søer og dyrelivet i den omkringliggende natur, hvor saltet spredes.
Der bliver hvert år spredt flere hunrede tons vejsalt på de danske veje, hvor 15-20% af dette ender i grøfter og andre grønne områder langs vejene. Dette resultere i store omkostninger for kommunerne og de private, da der skal omplantes og "ryddes op" i efterfølgerne af vejsalten. Her har Center for Skov & Landskab beregnet de danske omkostninger for plantning af vejtræer til mellem 90 og 130 millioner kroner. Derudover er der også store omkostninger forbundet med flere rustskader og rustbeskyttelse, som et følge af vejsalt. Her vurdere FDM at der årligt bliver brugt ca. 2 milliarder kroner på udbedring af rustskader og rustbeskyttelse.

Fordelene ved CMA - Ice & Dust-Away:

 • Skader ikke træer og planter
 • Er virkbart og effektivt ned til -31,5 oC.
 • Ikke korrosivt/ætsende
 • Irriterer ikke dyrepoter
 • Ødelægger ikke sko og støvler
 • Forurener ikke søer og grundvand
 • Svanemærket
 • Nemt at anvende og kræver ikke avanceret udstyr
 • Kan bruges præventivt
Farve Hvid
Giftighed Ja
Materiale Plast
Form Flydende
Vægt 1300 kg
Liter 1300 l.

CMA til Is- og Snebekæmpelse
Ice & Dust-Away skal anvendes til forebyggelse og bekæmpelse af is og sne på veje, stier og gangarealer. CMA er ikke aggressivt over for metal og forvolder ikke skade på dyr og planter, som almindeligt vejsalt gør. Det er derfor meget velegnet til områder, hvor der færdes husdyr, da CMA ikke udtørrer dyrenes trædepuder. Derudover er det også velegnet til grønne områder hvor man ikke ønsker nedsivning af skadelige salte til grundvandet, eller skader på træer og planter, som er tilfældet ved brug af almindeligt vejsalt.

Anvendelse ved sne og is:
CMA er et flydende produkt, som er klar til brug ved levering. Væsken skal ikke fortyndes, men kan med fordel røres rundt inden brug. CMA er også stabil overfor håndtering og opbevaring.

Produktet kan med fordel bruges inden sneen falder, da det virker forbyggende, men kan også anvendes efter sneen har lagt sig.
Hvis sneen er faldet, skal den fejes/skovles væk inden brug af CMA, da det ikke virker optimalt igennem sneen. 

Da CMA er flydende kan det med fordel hældes i en ukrudtssprøjte/havesprøjte for at optimerer mængden der bruges af produktet. Ved større arealer kan der anvendes en tallerkenspreder eller en spredebom. Det anbefales ikke at benytte en vandkande med spredebom, da der bruges en unødig, stor mængde væske ved denne metode.


Under sprøjtning kan det anbefales at benytte et halstørklæde eller støvmaske, for at undgå aerosoler, som er små væskedråber der indåndes.

Anvendelse ved støvbinding:
Ved anvendelse af CMA som støvbinder er doseringen meget afhængig af underlaget, for at opnå den optimale binding.
Den nødvendige mængde varierer fra 10 g/m2 på et hårdt underlag, til omkring 300-400 g/m2 på et porøst underlag.
Ved høje doseringer skal der spredes af flere omgange for at opnå den optimale effekt, her anbefales det at sprede ca. 100 g/m2 pr. gang.

På et hårdt underlag skal hele overfladen dækkes af væsken. Dette gælder fx. asfalt eller sten- og flisebelægninger.
På porøst underlag skal hele det løse lag befugtes, så der ikke kommer tørt materiale frem, når man går eller kører i det. Dette gælder fx. løst grus eller ridebaner.
Ved tilfælde af at det løse lag er for tykt til at det hele kan befugtes, opnår man ikke det optimale støvbindingsresultat.

Ice & Dust-Away består af calcium og magnesium, som kan suge vand fra luften, der gør det muligt for produktet at suge fugt fra luften igennem natter, selvom det har tørret ud i løbet af dagen, og derved holde på støvet igen i flere dage.

CMA er opløseligt i van og vaskes væk i regnvejr.

Dosering af produktet:
Hvordan man skal doserer sine tømidler, er afhængig af en stormængde faktorer, her er de mest hyppige underlag, vind, trafik og nedbør.

Underlaget for hvor du vil sprede dit tømiddel, har stor betydning for hvor meget du skal anvende, da du ved glat og fast underlag, skal benytte en mindre mængde af produktet end ved porøse underlag. Hårde underlag skal blot fugtes med tømiddlet, hvor porøse arealer, som grus, skal gennemvædes således den udlagte mængde ikke drænes væk på kort tid.

Vind og vejr har også en stor indflydelse på doseringen, da der skal benyttes mere væske ved koldere vejr, eftersom belægningen køles ned ved højere vindhastigheder og naturligvis ved lavere temperature.

Jo mere og jo hurtigere trafik der er på området, bestemmer også hvor meget der skal doseres. Den trafik, der er på området fjerner og flytter en del af tømiddlet hver gang det køres eller gås over, derfor skal der en højere vedligeholdelse til på stærkt trafikerede områder.

CMA vaskes også væk ved nedbør, og skal derfor have højere vedligeholdelse efter kraftige nedbørsdage.

Hvilket produkt skal jeg vælge?
Ice & Dust-Away har fire forskellige variationer af CMA, der hver er designet til effektiv ydelse ved forskellige temperaturforhold:

CMA Is- og Snebekæmpelse: Frysepunkt -14 oC

CMA Is- og Snebekæmpelse +25: Frysepunkt -19 oC

CMA Is- og Snebekæmpelse +50: Frysepunkt -23 oC 

CMA Is og Snebekæmpelse +75: Frysepunkt 31,5 oC


Vi anbefaler også

CMA Is- og Snebekæmpelse
Bestseller

CMA Is- og Snebekæmpelse

CMA Is- og Snebekæmpelse 20 liter dunk

Fra

349,00 kr.
CMA +25 Is- og Snebekæmpelse

CMA +25 Is- og Snebekæmpelse

CMA +25 Is- og Snebekæmpelse Palletank 1200 kg

21.500,00 kr.
CMA +50 Is- og Snebekæmpelse

CMA +50 Is- og Snebekæmpelse

CMA +50 Is- og Snebekæmpelse Palletank 1200 kg

26.900,00 kr.