Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Ice & Dust Away

Tænk grønt i en hvid tid. Ice & Dust Away er dit miljøvenlige alternativ til det skadelige vejsalt.
Vinteren er smuk, når den dækker haven i et tykt lag sne. Men med smuk hvid sne følger også sjap, kulde og glatte veje.
Traditionelt spreder vi salt på veje og stier til stor skade for de grønne planter og for dyrs poter. Men nu er der hjælp at hente til glatte veje, ømme poter og planter tæt ved vejen.

Ice & Dust Away er en kalkholdig opløsning som let spredes ud på alle overflader. Det bruges bedst præventivt, og holder flere dage.
En havesprøjte fyldes med væsken som er klar til brug, og herefter er det blot at sprede det ud, hvor du ellers ville have brugt salt. Det kan anvendes på alle overflader; asfalt, fliser, grus selv på træterrassen.

Læs mere

Ice & Dust Away

CMA Is- og Snebekæmpelse

CMA Is- og Snebekæmpelse

CMA Is- og Snebekæmpelse Pakke - 3 x 20 l. dunke + 5 ltr. spøjte

1.399,00 kr.
Flere varianter
CMA +50 Is- og Snebekæmpelse

CMA +50 Is- og Snebekæmpelse

CMA +50 Is- og Snebekæmpelse Pakke - 3 x 20 l. dunke + 5 ltr. spøjte

2.499,00 kr.
Flere varianter
CMA +25 Is- og Snebekæmpelse

CMA +25 Is- og Snebekæmpelse

CMA +25 Is- og Snebekæmpelse Palletank 1200 kg

21.500,00 kr.
CMA +25 Is- og Snebekæmpelse

CMA +25 Is- og Snebekæmpelse

CMA +25 Is- og Snebekæmpelse Palletank 1200 kg

21.500,00 kr.
Vent venligst..

Hvad er Ice & Dust Away?
CMA er et flydende middel, bestående af Calcium og Magnesium i en tynd opløsning af Eddikesyre. Calcium neutraliserer syren, så der ikke forvoldes skade på dyr og planter, som almindeligt vejsalt ellers gør og CMA korroderer heller ikke metaller.
Det er med andre ord ualmindeligt velegnet til områder, hvor der færdes husdyr og hvor vi vil undgå nedsivning af skadelige bestanddele af salt til grundvandet eller de direkte skader på træer og planter, som opstår ved brug af vejsalt.

Hvordan anvender jeg CMA?
CMA er klar til brug ved levering og mister ikke kvalitet og brugsegenskaber ved opbevaring fra år til år.
Væsken skal ikke fortyndes, men blot omrystes inden brug og spredes på de relevante arealer med håndsprøjte (spredebom eller lignende, hvis der er tale om større arealer).
En enkelt dunk rækker til mindst 500 m2, hvis den spredes korrekt. Anvend aldrig en vandkande da doseringen ikke kan reguleres med denne og derfor vil du bruge unødige mængder.

Fej altid sneen væk inden brug for at få det bedste resultat. Spred produktet med en havesprøjte og husk at bruge et tørklæde eller en støvmaske, for at undgå indånding af de små væskedråber, som potentielt kan bæres af vinden, op til dit ansigt.

Hvordan skal jeg doserer mit CMA?
Hvordan du skal doserer dit tømiddel er afhængig af mange forskellige faktorer som fx. belægning, vindhastighed, trafik og nedbør.

Hvis arealet du vil sprede produktet på er af et glat og fast belægning, som faste fliser, asfalt eller lign. skal du naturligvis bruge mindre middel end hvis underlaget er løst, som ved grus og sten.
Ved løse underlag kan produktet sive ned i jorden eller sandet under, og der skal derfor spredes mere middel. Her anbefales det at sprede nok til at det øverste 2-5 cm af jordlaget under gruset er fugtigt. Dette kan tage flere omgange af spredning.

Vindhastigheden sammen med temperaturen har en meget stor indflydelse på, hvor meget belægningen bliver kølet ned og dermed hvor meget, der skal doseres.

Trafikken på området har også en stor indflydelse, da jo mere trafik der er, jo mere bliver der fjernet og flyttet på det udlagte tømiddel. Det vil sige at jo mere trafik, des mere skal der doseres.

CMA vaskes også væk ved nedbør og det kan derfor være nødvendigt at sprede på ny efter perioder med kraftig regn, hvis der igen ventes frostvejr.

Hvilket produkt skal jeg vælge?
Ice & Dust-Away tilbyder fire forskellige varianter af CMA, der hver er designet til effektiv ydelse ved forskellige temperaturforhold:

CMA Is- og Snebekæmpelse: Frysepunkt -14 C

CMA Is- og Snebekæmpelse +25: Frysepunkt -19 C

CMA Is- og Snebekæmpelse +50: Frysepunkt -23 C 

CMA Is og Snebekæmpelse +75: Frysepunkt - 31,5 C

Hvordan støvbinder jeg med CMA?
Hvis du ønsker at anvende Ice & Dust Away som en støvbinder, er doseringen meget afhængig af underlaget.
På hårdt underlag dækkes overfladen blot. På porøst (løst) underlag skal hele det løse lag befugtes, så der ikke kommer tørt materiale frem, når man går eller kører i det.
Er det løse lag for tykt til at det hele kan befugtes, opnår man ikke tilfredsstillende støvbindingsresultater.

Mængden du skal anvende varierer fra 10 g/m2 på fast underlag til 300-400 g/m2 på løse underlag.
Ved høj dosering skal der spredes af flere omgange, fx. ved at sprede 100 g/m2 per spredning.

Ice & Dust Away indeholder calcium og magnesium, som begge suger vand fra luften. Det betyder at selvom produktet tørrer ud i løbet af dagen, suger det ny fugt i løbet af natten og derved holder det på støvet igen.
Produktet er dog opløseligt i vand og vaskes væk ved nedbør.