Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Mød os til Blomsterfestival i Tivoli Friheden 2022

Nu kan du glæde dig til et brag af en Blomsterfestival, når Plantetorvet.dk og Tivoli Friheden  slår pjalterne sammen og præsenterer dig for spændende plantetemaer og -trends. 

Blomster, farver, haveliv og rosendåb. Dette års Blomsterfestival bliver en eksplosion af oplevelser, inspiration og events. Den 1. juli skyder Tivoli Friheden, i samarbejde med Plantetorvet.dk, Blomsterfestivalen i gang - en festival der varer hele sommeren frem til 7. august. 

Det kan du glæde dig til

Under hele Blomsterfestivalen kan du fordybe dig i 5 spændende temaer baseret på de største trends i haveverdenen i 2022.  Hver uge præsenterer vores gartnere et nyt plantetema og hver tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 14 kan du tage med på havevandring i ugens tema og få gode råd og inspiration til haven derhjemme. Havevandringen starter ved Det Grønne Torv. 

Udover de 5 temaer kan du under hele Blomsterfestivalen opleve årets plantenyheder i vores "Trendcirkler" og nyde synet af 1270 sommerblomster, der fylder parken med de skønneste farver. 

Søndag d. 31. juli kan du glæde dig til ét af Blomsterfestivalens helt store events, når Lars Lilholt træder frem på scenen og døber vores helt nye rose. 

Vores program for Blomsterfestival i Tivoli Friheden i Aarhus: 

Tema 1: Terrasser & altaner

4. juli - 10. juli 2022

Det første tema, vi præsenterer på Blomsterfestivalen er temaet "Terrasser & altaner". På selv den mindste terrasse eller altan kan du skabe hyggelig stemning med planter. Flerårige planter, sommerblomster, stedsegrønne planter og krydderurter - kun fantasien sætter grænser. 

Bliv inspireret til, hvordan krukker og højbede skaber liv og grønne dage og gør dit udendørsområde hyggeligt og indbydende. 

Havevandring i ugens tema: Tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 14 fra Det Grønne Torv

Tema 2: Biodiversitet i haven 

11. juli - 17. juli 2022

Nu kan du være med til at give naturen en hjælpende hånd. Med temaet "Biodiversitet i haven" får du inspiration til, hvordan du får sommerfugle, bier og andre nyttige insekter ind i haven.

Vi har udvalgt en række smukke planter, der vil glæde både insekter og fugle. De fleste planter er endda hjemmehørende og dermed af særlig stor værdi for den danske natur. 

Havevandring i ugens tema: Tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 14 fra Det Grønne Torv

Tema 3: Den spiselige have 

18. juli - 24. juli 2022

I "Den spiselige have" finder du alt, hvad hjertet kan begære af lækre bær og friske krydderurter. Selv i de mindste haver kan du få succes med spiselige planter. 

Vil du gerne have friske krydderurter hele sæsonen igennem? Nyde en lækker hyldeblomstdrik eller sætte tænderne i en lun rabarbertærte? Slå et smut forbi "Den spiselige have", hvor vi har udvalgt de dejligste køkkenurter, du kender og elsker - og nogle du måske slet ikke havde overvejet, at man kunne spise. 

Havevandring i ugens tema: Tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 14 fra Det Grønne Torv

Tema 4: Roser i haven

25. juli - 31. juli 2022

Roser er slet ikke så svære at holde, som mange tror. Med dette rosentema får du massevis af inspiration og gode råd til din egen rosenhave.  

Hvordan planter du roser i bede og krukker? Hvornår skal du beskære og gøde?  Vi svarer på alle dine spørgsmål og præsenterer dig samtidig for spændende rosennyheder på markedet. 

Havevandring i ugens tema: Tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 14 fra Det Grønne Torv

Rosendåb med Lars Lilholt

Søndag d. 31. juli 2022

Plantetorvet.dk har udviklet en helt unik rose i samarbejde med Rosa Eskelund. Søndag den 31. juli skal den nye rose døbes - og hvem andre bedre til opgaven end selveste Lars Lilholt. 

I det tidlige forår skulle vi beslutte, hvem vi ville ære ved navngivning af vores nye rose, og valget var ikke svært. Lars Lilholts sange strømmer dagligt ud af højtalerne på Plantetorvet.dks lager og "Kald det kærlighed" og "Den hvide dværg" er faste sange på playlisten. 

Fælles for både Plantetorvet.dk og Lars Lilholt er kærligheden til roser - og rosen er da også en fast genganger i Lilholts sange: "Rose", "En rose så jeg skyde", "Aldrig skilles må" og ikke mindst "Rosen min".  

Derfor er det en stor glæde at kunne hylde Lars Lilholt med vores nye, smukke rose. Udover at navngive den smukke rose, vil den folkekære musiker tage guitaren frem og synge nogle af sine mest elskede sange. 

Tema 5: Den nye have 

1. august - 7. august 2022

Hvordan forvandler du din byggegrund til en skøn have? Hvilken hæk skal du vælge? Er det besværligt med et staudebed? Spørgsmålene hober sig op, når man skal i gang med et nyt haveprojekt. 

I "Den nye have" finder du information og en masse inspiration til, hvordan du kommer i gang med den nye have. Slå et smut forbi dette tema, og bliv klogere på jordtyper, opbinding, vanding og meget andet. 

Havevandring i ugens tema: Tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 14 fra Det Grønne Torv

Trendcirkler 

1. juli - 7. august 2022 

Vil du også gerne være med på beatet? Under hele Blomsterfestivalen kan du finde vores trendcirkler med de nyeste trends i planteverdenen. 

Planterne er valgt ud fra hårdførhed, sikker præsentabel blomstring, løvfarver og planternes generelle vækst. Det giver stor planteglæde at have planter, som klarer sig godt i det danse klima, så dette er også et kriterie for planterne i årets trendcirkler.  I 2022 har vi på Plantetorvet.dk desuden stort fokus på planter, der trives godt i krukker eller egner sig til mindre bede. 

1270 sommerblomster til pryd 

1. juli - 7. august 2022

Blomsterknolde er populære som aldrig før. Lige fra dahlia til liljer. De er lette at dyrke, og resultatet er overvældende. 

Under hele Blomsterfestivalen kan du lade dig inspirere af 1270 smukke og særligt udvalgte sommerblomster. Du finder dahlia, gladiolus, canna, begonia, liljer og mange flere farvestrålende blomster, der lægger sig som et tæppe omkring boder og forlystelser.

De kan alle dyrkes i bede, krukker og kummer og er perfekt til afskæring - for hvem vil ikke gerne kunne selvforsyne blomstervaserne i hjemme?