Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hvordan passer man sine bunddækkeplanter?

Når bunddækkeplanterne er plantet, gælder det om at passe dem korrekt, så du sikrer dig et tæt bevokset bunddække, der ikke bare er smukt at se på, men som samtidig holder ukrudt væk og gør arbejdsbyrden i haven minimal. 

Bunddækkeplanter er generelt set nemme at pleje. Der er dog nogle områder, der er gode at være opmærksom på, efter du har plantet dit bunddække. Du skal blandt andet huske at:

  • Gøde
  • Vande 
  • Luge for ukrudt

Med denne artiklen får du en række gode råd til at passe dit bunddække korrekt, så du får en smuk og tæt beplantning mange år i fremtiden. 

Hvor meget gødning skal bunddække have? 

Et godt bunddække forhindrer lyset i at trænge igennem til jorden. På den måde vil den tætte bevoksning dræbe ukrudt i bunden af bedet. Men for at bunddækket kan vokse sig tæt, kan det være en god idé at gøde planterne i løbet af sommeren.

Planter man om efteråret, skal man det efterfølgende forår kun gøde ganske let, da man ellers kan risikere at svide rødderne. Det er vigtigt, at du gøder i det tidlige forår, for at give planterne en god start på væksten. 

Planter du om foråret, er rodsystemet stærkere, og derfor er det muligt at gøde en smule kraftigere. Igen skal du dog være varsom med at give planterne for meget gødning, da det kan være hårdt for rødderne. Tag et kig på planternes blade. Kan du se, at bladene bliver lyse, skal du sørge for at give mere gødning. 

Har du flis mellem dine planter, skal du huske at gøde ekstra med kvælstof, da selve træfliset forbruger gødningen den naturlige omsætning.  

 

Hvor meget vand skal bunddække have? 

Har du lige plantet dit bunddække, er det vigtigt, at du vinder i rigelige mængder. Det gælder, de første 2-3 uger efter plantningen, så bunddækket får gode muligheder for at etablere sig og vokse sig tæt. 

Herefter gælder det om at være opmærksom på vejrforholdene. Særligt i tørre perioder skal planterne have rigeligt med vand, så de ikke udtørre. 

Lug for ukrudt

Når du har plantet dine bunddækkeplanter, er dele af jorden stadig bar. Det vil det være indtil bunddækkeplanterne vokser sit tæt. 

Indtil da er det dog vigtigt, at du jævnligt luger for ukrudt, da det ellers vil stjæle vand og næring fra dine bunddækkeplanter. 

VIDEO: Tag et kig på videoen nedenfor, hvor Arne Biering fortæller om de mange forskellige bunddækkeplanter

Har du brug for råd til haven?  Spørg gartneren