Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Prydbuske, der blomstrer om vinteren

Skal din have blomstre om vinteren? Så gælder det om at finde de rigtige planter. Læs med her og se 6 forskellige vinterblomstrende buske.

De danske vintre varierer fra år til år. Nogle er milde og grå, mens andre byder på solskin, frost og sne. Uanset hvordan vinteren arter sig, kan du selv gøre meget for at løfte din have og gøre den endnu mere spændende i vinterhalvåret. 

En lang række buske har deres storhedstid i de kolde måneder. De vil lyse vinterhaven op og pryde haven med skønne farver. Men hvilke planter skal du vælge? Vi har samlet 6 af de mest populære blomstrende buske, der alle sætter kulør på vinterhaven. 

Du kan se hele udvalget af prydbuske her

Hasselbror

(Corylopsis)

Hasselbror er en flot og lidt overset busk. Væksten er mellem-høj og lidt åben, og så får den  særprægede, gule blomster. Blomstringen løber fra marts til april, og blomsterne dufter dejligt.

Troldnød

(Hamamelis)

Troldnød er en opretvoksende og ret høj busk, som får de smukkeste, røde eller gule blomster i perioden februar til marts. Blomsterne sidder tæt og store troldnød kan være helt dækket af blomster. Blomsterne dufter virkelig kraftigt og kan duftes langt væk. Troldnød er særdeles velegnet til drivning, og om vinteren kan du klippe grene af og stille dem ind i en vase. Blomsterne vil springe ud i løbet af en uges tid.

Kejserbusk

(Viburnum)

‘Chales Lamont’ er en kejsebusk, der får de fineste, lyserøde blomster i perioden november - april. Kejserbuskens blomster har den skønneste duft, der fylder hele haven på dage, hvor solen skinner.

Kejserbusk er velegnet til drivning, og om vinteren kan du klippe grene af og stille dem ind i en vase. Blomsterne vil springe ud i løbet af en uges tid.

Vinter-snebolle

(Viburnum tinus)

Tæt og kompakt stedsegrøn busk, der blomstrer fra november - marts måned. Bladene er mørkegrønne og skinnende  og minder meget om bladene på ægte laurbær. Blomsterne er rosa og sidder tæt samlet. Blomsterne dufter dejlig sødt.

Vinterjasmin 

Jasminum nudiflorum

Vinterjasmin er en skøn vinterblomstrende slyngplante, der får fine gule blomster. Den blomstrer fra november - februar og er fuldt hårdfør. Den skal gerne placeres et sted med sol eller halvskygge. 

Oktoberkirsebær

Prunus subhirtella 'Autumnalis'

Den smukke oktoberkirsebær klæder de fleste haver med sine smukke lyserøde blomster. Den blomstrer fra oktober - januar og kan blive op til 5 meter højt.