Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Rosablomstrende buske på spring

11. april 2019

Tidligt blomstrende buske som blodribs og kejserbusk fylder lige nu haverne med det skønneste blomsterflor. Buskene kan plantes nu og vil komme igen forår efter forår.

Spæde lysegrønne blade og romantiske rosa blomster - så bliver det ikke skønnere. Foråret er kommet bragende og i haven er kejserbusk, blodribs og magnolia på vej til at udfolde sig med de fineste blomster i nuancer fra sart lyserød over i pink, rosa og bordeaux.

Nyd dem i haven, hvis du har dem. Og hvis ikke, er foråret et fint tidspunkt at plante på. Gå en tur i nabolaget eller tjek Plantetorvet.dk, og skriv ned, køb og plant, når du finder lige det, du mangler.

1. Kejserbusk Viburnum bodnantense 'Dawn' er en opret lidt grov og stivgrenet busk med brun bark. 

Den bliver 2-3 m høj og bred og blomstrer fra november til april med fint duftende mørkrosa blomster, der senere bliver lysrosa. 

Busken trives i sol eller halvskygge i almindelig havejord på en beskyttet plads.

Du kan finde Kejserbusk 'Dawn' her.
2. Blodribs Ribes sanguineum 'King Edward' bliver 1,5-2 meter høj og blomstrer i marts-april med fine klaser af mørkerøde blomster med hvid midte. 

Busken, der har en opret vækst er hårdfør og trives i almindelig havejord i både sol og halvskygge.

Du kan finde vores sortiment af blodribs her.
3. Rød magnolia Magnolia liliiflora 'Susan' er en lille magnolia, der bliver 2-3 m høj. 

Den trives i sol eller halvskygge og gerne på en lun vokseplads. I maj måned blomstrer den med 10-15 cm store dybt rosafarvede oprette blomster, men allerede nu er de mørkrosa knopper på vej.

TIPS: Magnolia kan godt lide et lidt "surt" miljø, så ibland gerne ¼ spagnum eller grannålemuld ved plantningen og husk at vande i tørre perioder.

Du kan finde vores sortiment af magnolia her.


- Karina Demuth

  • Tilføjet
    11/04/2019
  • Senest opdateret
    12/08/2019