Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Rosa blomster på spring i det tidlige forår

Tidligt blomstrende buske som blodribs og kejserbusk fylder lige nu haverne med det skønneste blomsterflor. 

Spæde lysegrønne blade og romantiske rosa blomster - så bliver det ikke skønnere. Foråret er en tid, hvor kejserbusk, blodribs og magnolia udfolder sig med de fineste blomster i nuancer fra sart lyserød over i pink, rosa og bordeaux.

Nyd dem i haven, hvis du har dem. Hvis du mangler tidligt forårsblomstrende planter i haven, er hjælpen på vej. Vi har samlet 3 smukke planter, der alle blomstrer med fine lyserøde blomster i det tidlige forår. 

Vil du se hele udvalget af prydbuske? Så tag et kig her.

Kejserbusk 'Dawn'

(Viburnum bodnantense 'Dawn')

Kejserbusk er en opret lidt grov og stivgrenet busk med brun bark.  Den bliver 2-3 m høj og bred og blomstrer fra november til april med fint duftende mørkrosa blomster, der senere bliver lysrosa. Busken trives i sol eller halvskygge i almindelig havejord på en beskyttet plads.


Blodribs 'King Edward'

(Ribes sanguineum 'King Edward')

Blodribs 'King Edward' bliver 1,5-2 meter høj og blomstrer i marts-april med fine klaser af mørkerøde blomster med hvid midte.  Busken, der har en opret vækst er hårdfør og trives i almindelig havejord i både sol og halvskygge. Kan du godt lide 'King Edward', så tjek resten af udvalget af blodribs her.

Rød magnolia 'Susan'

(Magnolia liliiflora 'Susan')

Denne prydbusk er en lille magnolia, der bliver 2-3 m høj.  Den trives i sol eller halvskygge og gerne på en lun vokseplads. I maj måned blomstrer den med 10-15 cm store dybt rosafarvede oprette blomster, men allerede nu er de mørkrosa knopper på vej.

TIPS: Magnolia kan godt lide et lidt "surt" miljø, så ibland gerne ¼ spagnum eller grannålemuld ved plantningen og husk at vande i tørre perioder.

Vil du gerne se flere sorter af Magnolia, kan du finde dem her.