Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Magnolia

Magnolia findes i en del farvenuancer, oftest i det hvide-rosa-rødviolette spektrum , om end gule typer findes. Blomsterne er store og kan være tulipanformede, bægerformede eller stjerneformede. Træer med tulipanformede blomster benævnes ofte tulipantræer. Dette navn tilhører dog retmæssigt Liriodendron tulipifera, som bærer gulgrønne blomster, der til forveksling ligner en darwintulipan.
Tag et kig på hele vores store udvalg og læs mere om farver, størrelser og leveringstider. 

Læs mere

Magnolia

Magnolia liliiflora 'Susan'

Magnolia liliiflora 'Susan'

Magnolia liliiflora 'Susan' Potte 5,0 liter,- 30-40 cm.

Fra

194,95 kr.
Flere varianter
Stjernemagnolie

Stjernemagnolie

Magnolia stellata Potte 2,0 liter,- 40-60 cm.

Fra

89,95 kr.
Flere varianter
Stjernemagnolie

Stjernemagnolie

Magnolia stellata Potte 2,0 liter,- 40-60 cm.

Fra

89,95 kr.
Flere varianter
Vent venligst..

Magnolia i haven 

Magnolia er opkaldt efter den franske botaniker Pierre Magnol.  Magnolia er mindre træer, langsomt voksende og oftest flerstammede. Magnolia findes både i stedsegrønne og løvfældende typer. De stedsegrønne bryder sig ikke om det danske klima.

De har store smukke blomster i rosafarver. På grund af temperatursvingninger lukker blomsterne sig ofte om aftenen og i koldt vejr.  Med få undtagelser bærer magnolia blomsterne på nøgne grene og først efter endt blomstring ses de store matgrønne blade. 

Af og til ses frugter på magnoliatræerne. Disse er dekorative, men uspiselige og rummer orangegule eller røde frø, der ved åbning hænger i fine, silkeagtige tråde.  For optimale vækstmuligheder plantes magnolien i en kalkfri, muldrig, men veldrænet jord. Jord der er kold, stiv og leret med dårligt dræn, får planten til at gro dårligt og gør den mere modtagelig for svampeangreb. 

Planten placeres i lys til halvskygge og i læ for alle vinde. Tåler som ung ikke konkurrence fra græs. Planten tåler beskæring, men vær forsigtig med sav og saks da man let kan ødelægge den naturlige grenbygning. I senvinteren kan man afskære grene til fremdrivning i stue eller vinterhave, men kun på ældre eksemplarer af planten.