Køb rullegræs fra Prodana Seed til en god pris

Den bedste rullegræs kvalitet du kan ønske dig

Skyd genvej med en billig og nem løsning og få en frodig, slidstærk, ukrudtsfri græsplæne, som kan være klar i en fart. Anlæg din nye græsplæne med færdiggræs også kaldet rullegræs. Du kan købe præcis det antal m2 rullegræs du skal bruge. Det eneste du skal gøre, er at måle arealet op og bestille rullegræsset her i shoppen – enkelt og billigt. Vi har rullegræs til lave priser samt gode tilbud i vores webshop. Desto større areal du køber desto billigere rullegræs pris vil du få. Læs også i bunden af siden hvordan du ruller dit græs ud, så du har en færdig græsplæne på ingen tid.

(Minimum 19 kvm.)  Læs mere...

Rullegræs / Færdiggræs

Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor
Pris pr. kvm

Antal

Samlet pris for 1 stk:


Hvordan du skal forberede, passe og pleje din nye græsplæne. 

Græsrullerne køres ind klar til brug
Rullegræsset rulles ud
Pæn afslutning mod kanter.
 

Tilbered jorden som til såning

Det er vigtigt at være omhyggelig med tilberedningen af jorden, inden græsrullerne lægges ud. Jordarbejdet er nøjagtig det samme, som hvis plænen skulle have været tilsået med græsfrø. Efter jordbehandlingen skal jorden være bekvem og løs i de øverste 20-25 cm. Den skal desuden være fri for ukrudt, græstotter, kvikrødder og lignende. Jordbehandlingen bør altid foregå på en passende tør jord.

Det vil sige, at jorden ikke må være så våd og fedtet, at den hænger i arbejdsredskaber og fodtøj. Samtidig er det en fordel, at jorden er lun, mindst 10 grader, for det fremmer både spiring og rodvækst.

Fjern alt ukrudt

Før den nye græsplæne etableres, er det vigtigt at fjerne alt ukrudt. Især flerårigt rodukrudt skal man være omhyggelig med at luge, da det er vanskeligt at blive kvit mellem etablerede græsplanter. Sørg for at få hele roden samt eventuelle rodstumper med ved lugningen.

Planering

Inden udlægningen af færdiggræs / rullegræs skal arealet finplaneres. Under jordbearbejdningen opstår der let områder med for løs jord og små luftlommer. Disse fjernes ved at gå med små overlappende skridt over hele arealet. En havetromle kan til nød anvendes, men den er ikke nær så effektiv.
Med et reb og en planke eller stige kan arealet let og effektivt rettes af. Ved overgangen til fliser eller anden belægning skal du huske, at færdiggræs / rullegræs er ca. 2 cm. tykt.

Jordbundsforhold

Græsplænen bliver smukkere og tåler mere slid, hvis jorden er godt afdrænet, og surhedsgraden og næringsstofferne i jorden er i god balance. læs mere om hvordan du forbedre jorden her.

Vand inden udlægning

VIGTIGT: Er den tilberedte jord meget tør, skal jorden gennemvandes ca. 24 timer, før færdiggræs / rullegræs udlægges. Ellers er det nemlig vanskeligt at gøre den underliggende jord fugtig nok.

Vanding

Vanding er en forudsætning for et godt resultat, husk at vanding før udlægning er nødvendigt hvis jorden er tør. Vand første gang umiddelbart efter, at græsset er lagt ud og trykket fast. Som retningslinie kan du vande med 15-20 mm. vand hver 2. eller 3. dag – og gradvis forlænge intervallerne i takt med, at græsset gror fast. Græsset skal holdes fugtigt i hele perioden, indtil det er groet helt fast.

Levering

Når du har bestilt færdiggræs / rullegræs og aftalt en dato. Skærer producenten typisk først græsset ca. 2 dage inden du får leveret. færdiggræs / rullegræsset bliver leveret på paller og det er vigtigt at alle græsrullerne holdes fugtige, dog ikke gennemvåde. Hvis de øverste ruller er tørre når du modtager pallen, skal de bruses let over med noget vand. – er det muligt for fragtmanden at stille pallerne i skyggen vil det være en fordel. Bemærk at der skal være kørefast for at chaufføren kan trække rundt med pallerne som kan veje op mod 1 ton.

Færdiggræs / Rullegræs 

Køber du færdiggræs / rullegræs hos Plantetorvet.dk får du højt forædlet græs produceret af Prodana Seed. 

Rullerne er 40 cm. brede og 200 cm. lange og vejer ca. 20-25 kg. pr. rulle. Vækstlaget er 2 – 2,5 cm.

Sådan gør du

Det letter arbejdet, hvis du begynder med at lægge rullerne langs den længste lige kant og arbejder dig ud derfra. Når færdiggræs / rullegræs rullerne lægges i forbandt (forskudt ligesom mursten), ses samlingerne mindre. Kanterne formes let med en spade eller kniv. En køregang etablers ved at lægge plader/brædder oven på de allerede udlagte ruller. Undgå færdsel med tunge maskiner.

  • Kontakt mellem muld og græsrødder
  • Græsset gror hurtigst fast, når der er god kontakt mellem det udlagte færdiggræs / rullegræs og den underliggende jord. En let tromling eller fasttrædning er effektiv.
  • Lad græsset hvile
  • Græsset skal have fred til at gro fast. Undlad derfor intensiv brug af plænen i 2 til 3 uger.
  • Husk at klippe græsset, før det bliver for langt. Græsset skal klippes, når det er 6-8 cm langt.