Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Blåpude

Alle elsker blåpuden, når den i maj måned danner puder og kaskader ned af støttemure, i stenbede og overalt, hvor der er sollys og en veldrænet jord.
Efter endt blomstring kan man med fordel klippe de lave planter lidt tilbage - det giver ny og fin, tæt vækst og du slipper for at se på "puder med huller i midten"
Blåpuden er i reglen blålilla, men sorter med afvigende farver findes også: hvide, rosa, rosalilla, lyseblår - eller sågar røde. Kan du slet ikke få blomsterne store nok, selv ikke på en lille plante? Så er det Kitte-sorterne du skal se efter. Både småblomstrende og storblomstrende har dog den samme helt overdådigt rige blomstring. 

Læs mere

Blåpude

Blåpude

Blåpude

Aubrieta gracilis 'Kitte' Bakke med 12 stk.

299,00 kr.
Blåpude

Blåpude

Aubrieta gracilis 'Kitte' Bakke med 12 stk.

299,00 kr.
Vent venligst..

Blåpude - Aubrieta

En vintergrøn, pudedannende hybrid. 

Blomstring i april-maj, hvor puden er helt dækket af blå, blåviolette eller røde blomster. Blomsterne har 4 store kronblade, og sidder samlet i små klaser.

Aubrieta kan stå i fuld sol og er velegnede i stenbed, hvor de kan hænge ud over stenene eller ud over en mur. Dyrkning på flad jord er kun mulig, hvor jorden er absolut veldrænet, ellers kan vinterfugt få planterne til at rådne.

Planterne kan efterhånden tage ret stort omfang, men der er ikke problemer i at klippe overflødige plantedele væk. Dermed skabes også bedre nyvækst og en kønnere pude.