Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Asparges

Vi elsker asparges - og de er så dyre at købe, så hvorfor ikke dyrke selv? Et velpasset aspargesbed kan levere de lækre stilke gennem årtier, det er udelukkende et spørgsmål om etablering og nogle få års tålmodighed!

Planterne ynder en porøs og veldrænet jord, som kan minde minder om de strandenge, hvor asparges oprindeligt voksede vildt. Vi planter i reglen i rækker eller i grupper: Planteafstand i rækken 30-45 cm, afstand mellem rækker 60 cm. Gruppevis planter man med 45-60 cm mellem de enkelte planter.  Plantes 5 cm dybere, end de har stået i potten. Herefter venter vi bare - og passer planterne med vand og næring i form af en organisk gødning, som gerne må være på basis af tang og lader dem gro store, buskede grønne toppe hver sommer.

Planter i 3-3,5 liters potter skal vokse i fred i mindst et år før man begynder at høste af de unge skud, gerne to år. Det første høst-år anbefales det kun at tage 1-2 skud fra hver plante., men derefter kan vi i de følgende mange år kan høste alle skud frem til medio juni. Herefter skal planten have lov at sætte sine store grønne og buskede toppe, for at hente energi til vinteren og næste års høst. Toppene kan med fordel bindes op, da de kan blive meget høje og brede.

I efteråret, eller det tidlige forår inden den nye vækst starter, skæres de tørre skud fra sidste år tilbage helt nede ved jorden. Velbekomme!

Læs mere

Asparges

Ingen resultater matcher din forespørgsel
Vent venligst..