Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Amerikansk Syren

Ceanothus (Amerikansk Syren) er en plante med knap 60 arter, som alle vokser i Nordamerika. Arten består af løvfældende eller stedsegrønne træer og buske med spredte blade. Bladranden er savtakket eller hel, og bladpladen er trenervet. Blomsterne er små og 5-tallige, samlet i skærme eller toppe. De fleste af planterne er buske på 0,5-3 meter, men C. thyrsiflorus kan være små multitrunkeret træer på op til 6-7 meter. Hovedparten af arterne er stedsegrønne, men en lille håndfuld af arten har tilpasset sig kolde vintre og er derfor løvfældende.

Læs mere

Amerikansk Syren

Ingen resultater matcher din forespørgsel
Vent venligst..

Dyrknings noter: Plant din Amerikanske Syren i frugtbar, veldrænet jord i fuld sol. Undgå frost lommer og udsatte placeringer, så som steder med stærke og kolde vinde. Planten klare sig ofte bedst plantet mod en sydvendt væg. Løvfældende arter og sorter, såsom 'Glorie de Versailles', kan tåle mere udsatte placeringer.

I slutningen af vinteren eller starten af foråret skal man strø barkflis, kompost eller godt omsat gødning rundt omkring planten. Sørg for at stammen på busken holdes fri. For at fremme ny vækst anbefales det at anvende en afbalanceret gødning efter beskæring i foråret.

Se vores store udvalg af kompost og gødning her