Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hyld

Almindelig Hyld (Sambucus nigra) er en busk eller et træ der kan blive op til 8 meter højt. I Danmark vokser planten i hegn, skov og krat. Grenene starter med at have en tyk, hvid marv, som dog svinder væk og efterlader et hul i gamle grene. Blade og bark indeholder bitterstoffer som gør hele busken giftig, bortset fra blomsterne og de modne sorte frugter, der sidder i flade halvskærme.

Hylden gror bedst på frodig, evt. noget fugtig jord. Den er hurtigtvoksende, skyggetålende og tåler frost og salt samt en del vind. De modne frugter er meget eftertragtede af fugle. Den tåler beskæring godt.

Læs mere

Hyld

Hyld 'Black Lace'

Hyld 'Black Lace'

Sambucus nigra 'Black Lace' Potte 4,0 liter,- 40-50 cm.

Fra

239,95 kr.
Flere varianter
Hyld 'Black Lace'

Hyld 'Black Lace'

Sambucus nigra 'Black Lace' Potte 4,0 liter,- 40-50 cm.

Fra

239,95 kr.
Flere varianter
Vent venligst..

Hyld i haven 

Hyld er en gammel lægeplante. Man lavede afkog af blomsterne som skulle virke feberstillende og sveddrivende, og bærrene skulle hjælpe mod forkølelse og influenza. Blomsterne anvender man til hyldeblomstdrik og kan tillige spises, for eksempel dyppet i tynd dej, friturestegt og drysset med sukker. Bærrene anvender man også til saft og suppe. Bærrene har et højt indhold af A-og C-vitamin.

Hyld ”Black Beauty” er rammende opkaldt efter sin flotte dybe lilla blade, der gør en fantastisk kulisse til flade klynger af rosa blomster i maj. Disse er elsket af bier, og når deres arbejde er gjort, følger sorte bær.

Den er let at vokse som en stor busk eller lille træ som er glad i sol eller skygge og fugtig eller våd jord. Vand den i tørt vejr indtil den etableret.
For at holde Black Beauty indenfor det ønskede bed og for at få de bedste blade, skal den skæres hårdt tilbage til de inderste grene hvert andet år i det tidlige forår.