Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Tibetorkide

Tibetorkide 'Tongariro'
Tibetorkide 'Tongariro'

Pleione 'Tongariro' Med Potte

80,95 kr. -10%

Normalpris 89,95 kr.

Tibetorkide
Tibetorkide

Pleione formosana Med Potte

80,95 kr. -10%

Normalpris 89,95 kr.

Vent venligst..

Tibetorkide, - den flotte tidligtblomstrende haveorkide

Tibetorkide udvikling

 

Tibetorkide,- Semi-hårdføre orkideer som skal have en beskyttet placering i haven. Meget flotte tidligt-blomstrende have orkider. Skal have ly fra hård frost under-10 ° C

Vækstfase

De unge Pleione skud udvikle sig i marts / april og blomstrer i foråret. Efter blomstring, fortsætter planten med at udvikle sit løv, og at modne sine knolde. I efteråret går Pleiones ind i deres vinterdvale, og bladene gulnes og visner for at forsvinde helt. I løbet af årene, opdele knoldene til at danne stadig større masser.

Vinterdvale

I løbet af vinteren, er planten i total hvile Hold det tørt og beskyttet mod hård frost hele vinteren igennem perioden frem til væksten igen starter i slutningen af vinteren.

De gamle udtørret knolde kan fjernes.

Plantning

Tolerere kun let frost (-10 ° C), Disse orkideer kan ikke holdes i haven hvis de ikke vinterbeskyttes.

Pærerne bør ikke være begravet i substratet, men plantet, således at en tredjedel af deres størrelse rager frem over jorden.

Når væksten er begyndt, flyt ikke planten: Pleiones er ikke i stand til at genskabe ødelagte rødder. Knoldene bør derfor ikke blive forstyrret fra det øjeblik, hvor skuddene begynder at spire.

Disse orkideer er meget tolerante med hensyn til deres jord de placeres i. Du kan holde dem i tørv-baserede substrater eller i blandinger af bark splinter, og kompost.

Placering

Den ideelle placering vil være halvskygge. Et sted i solen er ikke udelukket, men så sørge for at holde underlaget vådt fra foråret og i løbet af hele sommeren. For at forhindre underlaget i at tørre for hurtigt i vækstperioden, kan dække den med et lag af træ flis.

Pleje

Pleiones er relativt grådige for gødning i vækstperioden. Når bladene er ved at udvikle, kan du gøde planten med en alm havegødning. Du skal dog ikke gøde før knoldene har blade.

Hold øje med snegle i haven.