Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Tibetorkide

Ingen resultater matcher din forespørgsel
Vent venligst..

Tibetorkide, - den flotte tidligtblomstrende haveorkide

Tibetorkide udvikling

 

Tibetorkide,- Semi-hårdfør haveorkide som skal have en beskyttet placering i haven. Meget flotte tidligt-blomstrende haveorkide. Skal vinterdækkes mod hård frost under -10 ° C

Vækstfase

De unge Pleione skud udvikler sig i marts / april fra de gamle knolde og blomstrer i foråret. Efter blomstring, fortsætter planten med at udvikle sit løv, og at modne sine knolde. I efteråret går Pleiones ind i vinterdvale, og bladene gulnes og visner for at forsvinde helt. Man kan her vælge enten at dække planten godt, eller alternativt at tage de modne knolde ind om vinteren. Planten danner nye knolde år efter år og de kan med fordel deles, når der bliver mange knolde. 

Vinterdvale

I løbet af vinteren, er planten i total hvile. Hold den tørt og beskyttet mod hård frost gennem vinteren. Alternativt kan man tage knoldende op i efteråret og opbevare dem tørt og køligt. De udplantes så igen, når frosten er væk.

De gamle udtørrede knolde kan fjernes.

Plantning

Pleione trives i en muldrig porøs jord, med et godt dræn. Det anbefales, at der blandes ikke-organisk materiale f.eks. grus, perlite eller leca i den jord, der plantes i. Minimum 50% ikke organisk materiale. Plantehullet skal ikke være mere end 10-15 cm. dybt. Heri fyldes den opblandede kompost og planten plantes, så knoldene rager ca. 1/3 op over jorden.

Pleione kræver ro i vækstsæsonen og tåler ikke at blive omplantet, da de ikke er i stand til at genskabe ødelagte rødder. Knoldene bør derfor ikke blive forstyrret fra det øjeblik, hvor skuddene begynder at spire. Når planten er afmodnet i det sene efterår, kan den uden problemer graves op og flyttes.

Haveorkideerne er meget tolerante med hensyn til den jord de placeres i. Du kan holde dem i tørv-baserede substrater eller i blandinger af bark splinter, og kompost. De er perfekte til surbundsbedet sammen med f.eks. Rhododendron, Azalea og lyng.

Placering

Den ideelle placering vil være halvskygge. Et sted i solen er ikke udelukket, men så skal man sørge for at planten holdes fugtig fra foråret og i løbet af hele sommeren. For at forhindre underlaget i at tørre for hurtigt i vækstperioden, kan man dække den med et lag gran eller fyrrenåle.

Pleje

Pleiones skal have en del gødning i vækstperioden. Når bladene er ved at udvikle sig, kan du gøde planten med en organisk havegødning, da den opløses langsomt. Du skal dog ikke gøde før knoldene har blade.

Hold øje med snegle i haven.