Fransk estragon
- Aromatiske grønne skud - smagen du kender fra bearnaisesovs
- Friske blade har en sødlig, krydret og anislignende smag
- Velegnet til sovs, kryddersmør eller som bladgrønt i salater
| Antal | Pris pr. enhed |
|---|---|
| Fra 1 |
44,95 kr
|
| Fra 10 |
39,95 kr
44,95 kr
(11.12% besparet)
|
| Fra 100 |
34,95 kr
44,95 kr
(22.25% besparet)
|
Fransk estragon er en alsidig krydderurt, der trives i næringsrig muldjord og et lyst, varmt sted med regelmæssig vanding. Planten bliver ca. 50–60 cm høj og er fuldt hårdfør i det danske klima, hvilket gør den velegnet til bed og krukker hele sæsonen. Brugen er bred: tilføj den til supper og fiskeretter, skaldyr, kød, æg og grøntsager, og lav gerne en fransk estragon olie til madlavningen. Den kan også bruges som bunddække og tiltrækker mange insekter, hvilket øger biodiversiteten i haven. Klip blomsterne for at bevare den intense smag i ungeskuddene, og nyd en vedvarende høst gennem sommeren. Se hele vores udvalg af Krydderurter
Fransk estragon
Vækstforhold:
Krydderurter kræver meget næring, og skal derfor plantes i en næringsrig muldjord. Det er specielt vigtigt at urterne får en god muldjord, gerne blandet med kompost, hvis de dyrkes i krukker eller altankasser.
For at opnå den bedste smag fra dine krydderurter, skal de placeres et lyst og varmt sted - gerne i direkte sol.
Planterne vil gerne jævnligt have vand, især i sommersæsonen eller hvis de står i et varmt drivhus, så de ikke tørre ud.
Du kan også fremme urternes smag og udbytte ved at gøde korrekt. Krydderurterne kan gødes med flydende gødning, drivhusgødning eller krydderurtegødning. Du kan også med fordel anvende jordforbedring, da dette minimere ukrudt og fremmer urtens vækst.
Højde:
Bliver omkring 50-60 cm høj og 30-40 cm bred.
Blomstringstid:
Juli-august. Små, uanselige, gulgrønne blomster, som undertiden kan udvikles til små, mørke frugter. Smagen er bedst i ungeskud, der ikke har blomstret, hvorfor det anbefales at klippe blomsterne af, når man dyrker planten som en krydderurt.
Små, spidse grønne blade, som viser sig over jorden allerede tidligt på året.
Hårdførhed:
Den franske estragon er fuldt hårdfør i det danske klima.
Anvendelse:
Fransk estragon anvendes i supper og i fiskebaseret retter. Krydderurten er også velegnet til skaldyr, andet kød, æg, omeletter og grøntsager.
Estragonen anvendes også til at lave fransk estragon olie, som kan anvendes til madlavningen.
Fransk estragon kan også anvendes som bunddække i bedene. selvom den fortrækker en solrig plads. Planten kan trives i halvskyggede område, og er derfor glimrende til at dække dine andre høje planter. Derudover er de også med til at tiltrække mange forskellige insekter til din have.
Estragonen fremmer biodiversiteten i haven, ved at tiltrække særligt mange insekter, og skaber på den måde bedre vilkår for insekterne.
Du opnår derfor en mangfoldig have, rig med dyreliv, insektliv og planteliv.
Plantetæthed:
Vi anbefaler at plante 5-6 planter pr. kvadratmeter.
Øvrige oplysninger:
Fransk estragon har flere terapeutiske egenskaber, som fx. er den antiseptisk, stimulerende og kan fungere som en naturlig ormekur.
| Archetypes: | Plante |
|---|---|
| Blomstringsperiode: | Sommer, Efterår |
| Anvendelse: | Krukker, Køkkenhave |
| Bladfarve: | Grønlige |
| Optimale vækstbetingelser: | Fuld sol, Halvskygge |
| Blomstring: | Aug, Jul |
| Planteafstand: | 55 cm, 41 cm |
| Anvendelse 4: | Køkkenhaver, Krukker, Haver |
| Blad form: | Aflange |
| Afskæring: | Ja |
| Duft: | Ja |
| Blomsterfarve: | Gul, Gule |
| Hårdførhed: | Fuldt |
| Placering: | Fuld sol, Sol til halvskygge |
| Bredde: | 30 - 40 cm, 30 - 50 cm, 30-40 |
| Vækst: | Normal, Middelt voksende |
| Økologisk: | Nej |
| Højde: | 50 - 60 cm, 50 - 100 cm, 50-60 |
| Anvendelse 1: | Haver og parker |
| Blomster str.: | 1 -, 1 - 5 |
| Frugter str.: | 1 - 5 |
| Bladfarve 2: | Grønne |
| Hoved kategori: | Krydderurter |
| Vækstform: | Opret |
| Kategori: | Fransk Estragon |
| Lysforhold: | Fuld sol, Halvskygge |
| Blomstrings 3: | Juli- August |
| Bladfarve 1: | Grøn |
| Bivenlig: | Ja |
| Gødningsniveau: | Mellem |