Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sådan dyrker du mikrogrønt derhjemme

Micro Leaf er små, sprøde og meget næringsrige skud og blade fra eksempelvis basilikum, ruccola, spinat, karse og mange andre. Men i stedet for at så frøene ud og høste bladene, når planterne er fuldt udvokset, så spiser man i stedet de små, nye blade og skud.

Fordelen med at høste bladene fra unge planter er, at bladene er mere delikate og ofte mere friske og sprøde, samtidig med at de strutter af vitaminer. 

Har du endnu ikke valgt dine frø til mikrogrønt? Vi har samlet 8 lækre frø her.

2 måder at dyrke mikrogrønt på

Micro leaf kan dyrkes året rundt indendørs. Det er dog en god idé at du sætter et vækstlys op over planterne i de mørke vintermåneder, da mængden af vitaminer i bladene blandt andet afhænger af mængden af lys.

Der findes 2 metoder til dyrkning af mikrogrønt, som er særlig populær: 

1. Så i spirebakker 

Du kan så frøene i spirebakker i almindelig pottemuld og placere bakken lyst og varmt, indtil at planterne er store nok til at høste. 


2. Hydroponisk dyrkning 

Du kan dyrke Micro Leaf hydroponisk, der vil sige at planterne dyrkes med rødderne i vand og ikke jord - vil du vide mere om hydroponisk dyrkning, så læs her.


Hvornår kan du høste? 

Når skuddene er blevet 5-10 cm høje, er de klar til at blive spist. Ved mange af Micro Leaf varianterne, kan du høste fra samme plante af flere omgange, hvis du bare nøjes med løbende at plukke de nye blade og ikke hele planten.

Du kan se hele udvalget af Micro Leaf her