Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Vestamerikansk Balsampoppel 'OP42'

Populus trichocarpa 'OP42'

Mængderabat
Antal Pris
Fra 25 stk. 24,95 kr.
100 stk. Spar 4,00 kr./stk. 20,95 kr.
250 stk. Spar 8,00 kr./stk. 16,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

623,75 kr.

24,95 kr./stk.

Vækst

Højde og Bredde Kan blive op til 30 meter højt og 15 meter bredt.

Vækstform Meget hurtigt voksende træ, der i sine unge år har en meget opret vækst med lige stamme og opstigende grene. Væksten bliver senere mere åben og uregelmæssig, med vandrette til overhængende grene. Er træet fritstående, vil kronen blive bred, men træer som står i skovene vil blive meget oprette og kronen vil blive smal og først starte højt oppe.


Rodnet Rodnettet er meget tæt, med kraftige hovedrødder og et filtet net af side rødder. Rødderne kan have en tendens til at sætte mange rodskud, hvorfor at poppel til sidst kan danne tætte formationer af træer, som oprindelig er skudt frem fra samme plante.

Blade Poppel har løvspring i maj. Bladene er 3-8 cm. runde, med savtakket bladrand. Oversiden er matgrøn, mens at undersiden er er blågrøn. Poppel får smukke, gule høstfarver.

Blomster Blomsterne, som egentlig er rakler, dukker op før løvspring. Raklerne er ret tykke og og kan farven spænder fra grønlig til over i lilla. Poppel er tvebo, hvilket betyder at der findes både han- og hunplanter.


Bestøverforhold Poppel bliver bestøvet af vinden

Frugter Frøene er små og har lange frøhaler.


Bemærkninger Poppel udbredt i dan Danske natur, hvor den fungerer som pionertræ på våde, sure og magre jorde.

Grundet evnen til at sætte rodskud, tåler de kraftigt beskæring, afbrænding og skovrydning. Sådanne træer vil skude fra rødderne med flere stammer.

Man regner med at nogle af de ældste planter i verden er poppel, da samme træ hele tiden fornyer væksten gennem evnen til at sætte netop rodskud.

Poppel er meget hurtigt voksende og bruges derfor som ammetræ i læbeplantninger og vildt remisser.

Duft Nej